Jarig zijn met de feestdagen. Leuk of juist niet?

anniversary-157248_1280De decembermaand met alle feestdagen vind ik altijd een leuke en gezellige maand. Buiten is het donker, binnen de lampjes en verwarming aan. En tijd doorbrengen met je familie. Ik hou er van. De kerstdagen zijn bij ons redelijk standaard ingevuld. Eerste kerstdag bij mijn ouders, tweede kerstdag bij mijn schoonouders. We zijn gezellig samen, doen een spelletje en eten lekker. Maar dan… Mijn vriend is 30 december jarig, en ik op 1 januari.

Vroeger als klein kind vond ik jarig zijn op 1 januari prachtig. Dat vuurwerk, was natuurlijk gewoon voor mijn verjaardag! En hoe gaaf is het dat je mag opblijven tot 12 uur en iedereen je dan feliciteert?! Als puber is het ook nog steeds leuk. We bleven thuis tot 12 uur en gingen daarna de stad in. En naast het wensen van een gelukkig Nieuwjaar, werd ik dan ook nog eens gefeliciteerd. En op 1 januari zelf sliep je lekker uit en deed je verder niet zoveel bijzonders.

fireworks-574739_1920.jpg

Mijn vriend is dus 30 december jarig, ook al zo’n lastige dag. Iedereen is nog aan het werk of al druk met de boodschappen voor oud en nieuw. En omdat ik 1 januari jarig ben, hebben we dus eigenlijk drie dagen achter elkaar feest: zijn verjaardag, oud en nieuw en dan nog mijn verjaardag. Meestal proberen we het zo te plannen dat we maar 1 dag volk over de vloer hebben en dat is dan meestal 30 december. Oud en nieuw vieren we dan met ons gezin en (schoon)ouders en 1 januari is een relax dagje. Maar toch ontkomen we er soms niet aan dat we alle drie de dagen bezoek krijgen. Dus ben je voorbereid met gebak, hapjes en drankjes. En dat terwijl niet iedereen weer zin heeft in eten en drinken na de kerstdagen. En al helemaal niet op 1 januari want dan is iedereen gestart met zijn goede voornemens waaronder lijnen. Ik heb al vaak geroepen dat we onze verjaardagen verplaatsen naar juli en dan lekker buiten barbecueën!

party-2545168_1920

Advertenties

15 thoughts on “Jarig zijn met de feestdagen. Leuk of juist niet?

 1. Mijn zoon is half november jarig, vlak voor de Sint-intocht. Best drukke periode voor hem, maar aan de andere kant heb je het wel in één keer gehad 🙂 Fijne verjaardag in ieder geval gewenst voor je vriend 🙂

  Like

 2. Mijn man is de dag na Kerstmis jarig… Dat is ook niet ideaal vind ik. Iedereen is dan vaak de feestdagen een beetje zat, en dan kom je er met zo’n verjaardag aansukkelen. Jouw verjaardagsdatum lijkt me ook wel een uitdaging ; )

  Like

 3. Mijn vriendin heeft 2 kids die beide rond sint en kerst jarig zijn…zij vindt het wel lastig, en jammer, vooral ook vanwege de cadeautjes hoeveelheid zo rond die tijd. En daarnaast is iedereen druk druk en zijn de feestjes dus minder bezocht.

  Like

 4. Mijn dochter is 12 november jarig. Ik probeer het hele jaar wat cadeautjes op te schrijven. Het is zo veel in een keer. Zelf ben ik 3 januari jarig. Vind het niets maar je doet er weinig aan.

  Like

 5. Alvast gefeliciteerd! Ik hecht zelf niet meer zoveel waarde aan verjaardagen, alleen voor een kinderverjaardag lijkt mij dat niet zo leuk als het op of rondom een feestdag is x

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s