Carnavals tag

mask-1179732_1920Nog een kleine twee weken en dan is het carnaval. En wat is er nou leuker dan een carnavalstag met de leukste outfits en liedjes? 

 1. Vier je eigenlijk carnaval?

Ik kom oorspronkelijk uit Limburg en daar vierden we uiteraard uitgebreid carnaval. Dat begon altijd op vrijdag met carnaval op school en vervolgens gingen we door in de stad tot dinsdagavond. Ik heb het altijd een geweldig feest gevonden. Nu we ouder zijn en kinderen hebben, vier ik het niet meer zo uitbundig en blijft het meestal bij het kijken naar de optocht in het dorp.

 1. Wat had je als kind aan met carnaval?

Ik heb 1 foto van mezelf als baby met een kiel en serpentines. Die vind ik gewoon te leuk. Verder is mijn moeder erg handig en maakte zij vaak de leukste outfits voor carnaval.

20180130_131831

 1. Wat is je leukste carnavalsoutfit?

Een paar jaar geleden liepen we mee in de modeshow van Carnavalsland. Samen met mijn dochter was ik piraat. Dit vond ik wel een hele mooie outfit.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 1. Ben je lid van een carnavalsvereniging?

Nee, nooit geweest ook. Wij gingen altijd met carnaval uit in de cafés in de stad. Dat was supergezellig!

 1. Zou je een keer prins(es) carnaval willen zijn?

Nee. Dat lijkt me heel druk en vermoeiend. Je hebt heel veel verplichtingen en dat moet allemaal naast je gewone leven en werk. Ik vind het heel knap van mensen die dat doen, maar ik ben er het type niet voor.

 1. Wat is je favoriete carnavalsnummer?

In Limburg zijn er heel veel carnavalsliedjes in het dialect. Dat heb ik altijd erg leuk gevonden. Liedjes van Beppie Kraft blijven leuk om mee te zingen!

 1. En hoe ga je dit jaar verkleed?

Ik heb echt nog geen idee. Tegenwoordig heb je hele mooie carnavalsjassen. Met een felle petticoat eronder staat dat echt super mooi. Dus ik denk dat ik er daar een van uit ga zoeken!

jassen

Ik vind het superleuk als je deze tag ook invult. En ik vind het nog leuker als je mij dan daar in tagt. Ik zal jouw blog met de carnavalstag dan ook op mijn social media plaatsen.

Advertenties

16 thoughts on “Carnavals tag

 1. Leuke tag. Misschien dat ik hem overneem. ff kijken of het lukt om hem te vullen (qua tijd dan). Ik laat het snel even weten.
  En die jassen, ja die zijn echt geweldig!! Hoewel het in Maastricht meer traditie is om je pakje helemaal zelf te maken.

  Like

 2. Leuke tag! Mijn man zit in de raad van elf en hij wil dolgraag eens prins carnaval zijn maar ik zie dat niet zitten om dezelfde reden als jij!

  Like

 3. Ik ben een echte Randstadter! De 7 jaar die ik in Limburg heb gewoond ( waarvan 4 in Maastricy\ht ) hebben me veel geleerd over carnaval, maar ik ben nooit zeg maar “bekeerd” 😉

  Liked by 1 persoon

 4. Ik kom uit het midden van het land en ken dus het hele carnavalvieren niet als in dat ik het nog nooit heb meegemaakt. Mijn beeld is veel zuipen en een hoop hoempapamuziek en dat is niet echt mijn ding, haha.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s