Halloween

 

Halloween is een feest dat we eigenlijk vooral uit Amerika kennen. Maar ook in Nederland wordt het steeds meer gevierd en worden er steeds meer Halloween feesten gegeven. Maar wat is Halloween nu eigenlijk en hoe vieren wij het? En welke kleding past daarbij?

Halloween is een feestdag die traditioneel vooral in Ierland, Engeland, Amerika en Canada gevierd wordt. Inmiddels wordt het feest ook steeds populairder in Nederland en andere Europese landen.

Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes. De kinderen roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoep) geven. De bewoners geven de kinderen meestal dan snoepjes. Daarnaast worden er steeds meer Halloween feesten gegeven. De een nog enger dan de ander.

20171015_170509Wij vieren niet echt Halloween. Bij ons in de buurt zijn wel enkele Halloween activiteiten zoals Halloween in Hertme (27 oktober) , Halloween in de Waarbeek, en een leuke Halloween koopzondag (28 oktober) bij ons in het dorp met diverse leuke (kinder)activiteiten. Vorig jaar zijn wij ook naar de Halloween koopzondag geweest. De kinderen uiteraard verkleed. Ze konden in het dorp geschminkt worden en een pompoen uithollen. Het was mooi weer en mede daardoor een topdag.

 

 

Het leukste aan Halloween is natuurlijk het verkleden in iets angstaanjagends. Maar niet te eng natuurlijk. 20171015_154047Emma had vorig jaar een leuk skelettenjurkje aan met een diadeem van duivelsoren. En iedereen kreeg een echt Dracula gebit. Dat vonden de meiden helemaal geweldig. Zag er heel eng uit en ze lieten iedereen schrikken.

Anne had een mooie heksenjurk aan met een kleurige heksenhoed. En uiteraard heeft een Heks een echte heksenbezem nodig! En ze hebben zich allebei mooi laten schminken in het dorp. Zo was de verkleedpartij helemaal geslaagd.

Omdat Halloween zo in opkomst is, staat mijn blog in de maand oktober in het teken van dit feest. Zo kun je onder andere leuke winacties verwachten, maar ook traktatietips en Halloween boeken.

 

Advertenties

21 thoughts on “Halloween

  1. De winkels liggen tegenwoordig steeds meer vol met spullen, dus ik verwacht dat het hier ook wel groter wordt. Ook als je naar de evenementen kijkt in bijv. pretparken zie je dat die momenteel helemaal in die stijl zijn. Wel leuk! Ben benieuwd hoe dit zich verder in NL zal aan uitpakken.

    Liked by 1 persoon

  2. Pingback: Halloween traktatie | Blogsbyingrid

  3. Pingback: Winactie: Kaartjes voor Hotel Arena’s Halloween Film middag | Blogsbyingrid

  4. Pingback: Griezelige doeboeken voor kinderen | Blogsbyingrid

  5. Pingback: Halloween bloghop 2018 | Blogsbyingrid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s