Klaar voor de winter met Propolis moedertinctuur van Lekker Honing

lekker honingHoning kennen we allemaal wel. Lekker op brood of in een kopje (verse munt) thee. Maar wist je dat honing ook heel gezond is? Zo werkt het bijvoorbeeld verzachtend voor je keel. Zo stuitte ik op de site van lekker honing. En daar las ik nog veel meer interessants.

header_logo_lekkerhoning
Op de site van lekker honing vind je verschillende categorieën, zoals honing, delicatessen en verzorging. Enthousiast werd ik van de rauwe honing. Als ik honing koop, dan koop ik meestal een potje honing in de supermarkt of bij de streekwinkel. Maar deze rauwe honing ziet er alleen al bijzonder uit. Je ontvangt namelijk een bakje raathoning zoals de bijen deze maken. Een 100% natuurproduct dus.
IMG_20181019_104249_2
De bijen bouwen de raten van bijenwas en brengen daar dan de honing in. Wanneer de honing rijp is, verzegelen ze de cellen met een was dekseltje. Deze honing wordt uit de bijenkasten gehaald en in blokken gesneden. De meiden vonden dit er erg interessant uit zien. Heel leuk om ze dit te laten zien en proeven. Maar hoe eet je dat nou? Heel makkelijk! Je snijdt het klein en legt het op je boterham of doet het door de yoghurt. De was wordt dus mee opgegeten. En daardoor heeft het net iets meer structuur dan alleen honing. Maar ook lekker om zo een blokje op te eten!

 

Moedertinctuur4Interessant is ook de propolis. Hier had ik dus nog nooit van gehoord. Propolis is een zowel plantaardige als dierlijke stof. Deze lijmachtige substantie is afkomstig van de knoppen en sappen van planten en wordt daarna verwerkt door de werkbijen. Het is een natuurlijk antibioticum voor de bij en een wondermiddel voor de mens. Propolis heeft namelijk een goede werking tegen bacteriën, virussen en schimmels, stimuleert het afweersysteem, remt ontstekingsreacties en bevordert wondgenezing. Daarnaast is propolis onder meer anti-allergisch (helpt tegen hooikoorts; misschien een alternatief voor tapen tegen hooikoorts) en bloeddruk verlagend. Met alle virussen die ons in het najaar en de winter te wachten staan, is dit dus een ideaal natuurlijk voedingssupplement.

Propolis moedertinctuur kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. Uitwendig op bijvoorbeeld wonden of eczeem, inwendig door het innemen van druppels tinctuur. De tinctuur heeft best een sterke geur, een beetje zoals purol zalf. Je kunt ’s ochtends een pipet leeg spuiten op een stukje brood, suiker of honing en dat opeten. Of je lost een pipet tinctuur op in een glas water; even goed doorroeren en opdrinken maar.

Ik ga dit zeker proberen. Is weer eens iets anders dat de multivitamine tabletten die we normaal gebruiken.

 

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.
Advertenties

12 gedachten over “Klaar voor de winter met Propolis moedertinctuur van Lekker Honing

 1. Pingback: Matcha thee van Bare Tea (met korting!) | Blogsbyingrid

 2. super leuke blog wat geinig heb net een blog geschreven had een samenwerking met lekker honing zie deze blog echt heerlijk smaakt hun honing idd
  https://hotthingsforladies.wordpress.com/2018/11/11/eet-gezond-leef-gezond-gun-jezelf-het-bestlekkerhoning-nl/

  leuk als je een kijkje neemt want de honingwafels en lolly’s van honing zijn ook erg smakelijk,leuk als je me ook toevoegt een reactie achterlaat liefs wiltje

  Liked by 1 persoon

 3. p.s als je deze blog aar hun stuurt denk ik dat je ook wel wat kan doen met een samenwerking denk dat je wat honing of wat lekkers dan kan uitproberen top blog namelijk’-)))

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s