Speelgoed: Halli Galli

1004004000008442

In deze blog wil ik jullie een leuk en leerzaam spelletje laten zien: Halli Galli. Dit spelletje is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 6. Voorwaarde is dat ze kunnen tellen en sommetjes tot vijf een beetje beheersen. Hier werd het door Anne gespeeld op de BSO en ze vond het zo leuk dat we het vorig jaar zelf aangeschaft hebben.

 

Halli Galli is een spelletje in een klein doosje. Het bevat een belletje en een stapel kaarten. Op de kaarten staat fruit afgebeeld. Op het ene kaartje staat slechts 1 stuk fruit afgebeeld, op het andere twee, drie, vier of vijf. Je kunt het spel met meerdere spelers spelen, maar hier spelen Anne en Emma het vaak samen. Om beurten draait iedere speler een kaart om en legt deze op zijn eventueel eerder omgedraaide kaarten. Zo is voor iedere speler altijd maar één kaart van zichzelf zichtbaar. Als van een bepaald soort fruit precies 5 exemplaren zichtbaar zijn (bijvoorbeeld 2 op Annes kaart en 3 op Emma’s kaart), proberen alle spelers zo snel mogelijk op de bel te drukken. Wie dat als eerste doet, krijgt alle opengelegde kaarten. En wie geen kaarten meer heeft, heeft verloren.

1004004000008442_1Het is niet alleen een leuk reactiespelletje maar het is ook nog leerzaam. Spelenderwijs worden de sommetjes tot vijf geoefend. Hoe beter ze zijn in de sommetjes, hoe eerder ze op het belletje kunnen reageren. Hier wordt het spelletje regelmatig gespeeld. Ik vind het dan ook een echte aanrader en een leuk idee voor in de schoen of onder de kerstboom.

Je koopt Halli Galli in de speelgoedwinkel of online, bijvoorbeeld bij bol.com.

Deze post bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

 

Advertenties

10 gedachten over “Speelgoed: Halli Galli

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s