Herbruikbare reinigingsdoekjes van Lamazuna

IMG_20190205_152028_8Duurzaamheid is iets wat ik steeds vaker voorbij zie komen en waar ik zelf ook steeds meer mee bezig ben. Afval scheiden doen we al lange tijd, maar er is zoveel meer dat je kunt doen. Zo schreef ik al eens over Herbruikbare boterhamzakjes van Keep Leaf die ik kocht bij van Ecosane. Maar nu kwam ik iets heel anders tegen, namelijk de herbruikbare reinigingsdoekjes voor het gezicht van Lamazuna.

Hoeveel wattenschijfjes gebruik je eigenlijk?

Ik las laatst een artikel over make up en het verwijderen van make up. De dame in kwestie vertelde dat ze dagelijks zeven wattenschijfjes gebruikte om haar make up te verwijderen. Dat vond ik heel erg veel. Ik heb er aan een, soms twee echt genoeg. Maar moet je nagaan hoeveel afval dat is, al die wattenschijfjes en ook voor je portemonnee niet best. Dus toen ik toevallig de herbruikbare reinigingsdoekjes voor het gezicht van Lamazuna tegenkwam, wilde ik deze wel eens uitproberen.

Herbruikbare reinigingsdoekjesIMG_20190205_152124_2

De herbruikbare reinigingsdoekjes van Lamazuna zijn groter dan de wattenschijfjes die ik normaal gebruik, ze zijn zo’n 8 cm doorsnee. Ze zijn gemaakt van polyester met polyamide en kunnen gewoon in een wasnetje in de wasmachine tot wel 90 graden! Je gebruikt ze gewoon met een beetje water of met je favoriete cleanser.

De test

IMG_20190205_204730_7

Links een gewoon wattenschijfje, rechts een reinigingsdoekje van Lamazuna

Uiteraard heb ik deze reinigingsdoekjes uitgebreid getest. Mijn voorkeur heeft wel het gebruik met cleanser. De doekjes voelen heerlijk zacht, zachter dan ik eigenlijk verwacht had. Mijn make up kan ik er moeiteloos mee verwijderen. Dit deel van de test is absoluut geslaagd.

 

 

In de was

Wel ben ik benieuwd hoe ze in de was blijven. Ik heb ze in een waszakje gedaan en op 60 graden mee gewassen met de handdoeken was. En daarna ook gewoon in de droger gedaan. De doekjes komen en er schoon en ongeschonden uit. Ze zijn nog steeds lekker zacht en worden bijvoorbeeld niet pluizig. Wat mij betreft is de test geslaagd en is dit een fijn alternatief voor de wattenschijfjes en reinigingsdoekjes die je anders gewoon weggooit.

Zou jij deze reinigingsdoekjes gebruiken?

Advertenties

12 gedachten over “Herbruikbare reinigingsdoekjes van Lamazuna

  1. Exact deze doekjes heb ik ook thuis en ik gebruik ze met enige regelmaat. Het enige dat ik jammer vind is dat verwijderen van waterproof mascara i.c.m. wassen op 30 graden (wat toch milieuvriendelijker is dan hogere temperaturen) wel blijvende vlekken geeft. Maar ik vind het inderdaad ook fijn in gebruik!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s