Lezen: Het huis ontploft

Het huis ontploft is een leuk en vrolijk boek over samenleven met mensen die anders zijn dan jij omdat ze verschillen in leeftijd, sociale omstandigheden en karakter. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar en past goed bij het thema van de Kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis.

Het huis ontploft

Het boek gaat over Gabriël. Gabriëls ouders leven niet meer en hij wordt opgevoed door Domi die al op hem paste toen hij nog een baby was. Als het vertrouwde appartement van zijn ouders waar ze in wonen niet meer te betalen is voor ze, moeten ze het verkopen en op zoek naar wat anders. Gabriël heeft één grote wens: in het appartement van zijn ouders blijven wonen.

Dan ontmoet Gabriël Felix. Felix woont samen met zijn ouders en broer Remi. Ze hebben het niet breed en worden hun huis uitgezet omdat ze de huur niet meer kunnen betalen. Dit zet Gabriël aan het denken. Want niet alleen hij heeft een woonruimte probleem blijkt. Hij heeft een idee. Hij gaat op zoek naar huurders zodat ze samen de kosten kunnen betalen. Maar samenwonen met mensen die je niet goed kent en die heel anders zijn dan jij blijkt een grote uitdaging. Het boek gaat over samenleven met mensen die anders zijn dan jij omdat ze verschillen in leeftijd, sociale omstandigheden en karakter. Het is leuk om te lezen hoe dit samen gaat en welke vooroordelen er zijn. En het is vooral een leuk en vrolijke boek met humor.

Het boek is erg leuk om te lezen en geschikt voor kinderen vanaf ongeveer tien jaar. Het boek heeft bijna 150 pagina’s en de hoofdstukken zijn lekker kort. Het boek heeft weinig illustraties, alleen aan het begin van het hoofdstuk een kleine illustratie. Het boek past goed bij het thema van de Kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis.

Waar te koop

Ook benieuwd naar dit leuke boek? Dit boek van uitgeverij Leopold kost € 16,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via Bookspot. ISBN: 9789025885250

Nog meer leuke kinderboeken

Uitgeverij Leopold heeft nog veel meer boeken voor kinderen. Lees ook de volgende blogs:

Jochem Myjer: De Gorgels en de laatste kans

De griezelbus

Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan

De wisselaar: Durf jij met iemand van leven te ruilen?

Grumor in groep 8

Time Travelers – Rennen voor je leven

Drakenstorm – De drakenleerling

Miljonairskind | Het verborgen eiland

Hallo allemaal! Het LEUKSTE voorleesboek door juffen en meesters

Het geheim van de YouTube ster

Help! Een klas zonder meester

Het geheim van de wifi

500 appjes die ik niet wil lezen

Geef een reactie