Escape room kinderen – Gevangen in een Game

escape room (fond rouille)Op social media kwam ik het tegen en ik was meteen super enthousiast: een escape room voor kinderen voor thuis! Zelf ben ik dol op puzzelen en escape rooms en wat is nou leuker dan dit samen met je kids te doen. De escape room voor kinderen is geschikt voor kinderen van 8 tot 13 jaar en is heel interactief. En je kunt het dus gewoon thuis spelen. Met een verjaardag, een kinderfeestje, op kamp, op school of in de vakantie. Dus tover je huis om in een spannende escape room en probeer op tijd te ontsnappen!

Het verhaal van de Escape room voor kinderen: Gevangen in een game

escaperoom materialenFedde, Menno, Isa en Karin zijn de spelletjeszolder aan het opruimen. Naast dikke lagen stof vinden zij heel veel spellen van vroeger. En een spel is een wel heel bijzonder spel. Bij het spelen van deze game worden ze door het spel opgezogen en zitten ze er opeens midden in, ieder in een ander level. Het spelen van de escaperoom start met een brief waarin de personen die gevangen zitten in deze game om hulp vragen. De kinderen krijgen de opdracht om de verschillende levels (kamers) te spelen en zo Fedde, Menno, Isa en Karin te bevrijden. De levels zijn gemaakt in de belevingswereld van jongeren. Zo gaat het over gamen, BFF’s, maar ook over leuke kaart en dobbelspellen.

 

Hoe gaat het in zijn werk? Een escape room voor kinderen voor thuis.

Nou vraag je je misschien af hoe dat werkt, zo’n escape room voor thuis. Eigenlijk is het heel simpel. Op de website van groepsspellen vind je een korte uitleg over de escaperoom en kun je het draaiboek en de materialen bestellen. Vervolgens ontvang je het draaiboek van bijna 30 pagina’s en 35 pagina’s aan materialen in je mailbox. En dan kunnen de voorbereidingen starten!

cryptexDe materialen print je uit en moet je soms in elkaar zetten. Niet schrikken, hier hoef je niet technisch voor te zijn. Het gaat om het betere knip- en plakwerk. Daarnaast heb je wat spullen van thuis nodig. Maar dit zijn spullen die bijna iedereen wel in huis heeft. Denk bijvoorbeeld aan een dobbelsteen, een leeg (jam)potje, een wc-rol en meer. Zo maak je van een een wc-rol een echte cryptex. Het kost uiteraard wel wat voorbereidingstijd.

Wat voor soort opdrachten zijn er?

Куча игральных перемешанных карт , изолированные на белом фонеIn de escape room voor kinderen zijn verschillende opdrachten. In de game vind je bijvoorbeeld een cryptex, een woordzoeker en een controllerspel. In de andere kamers vind je een opdracht met logisch nadenken en het combineren van aanwijzingen, kaartspellen, dobbelspellen en geheimschrift. Voor elke level/kamer waarbij je ontsnapt krijg je een cijfer en de vier cijfers samen zijn de code om het spel uit te spelen en te ontsnappen.

Wat kost een escape room voor kinderen voor thuis?

De prijs viel me echt heel erg mee. Van de ene kant verwacht je ook een lage prijs, omdat je alles digitaal ontvangt en zelf moet printen en in elkaar moet zetten. Van de andere kant ontvang je een kant en klare escaperoom die helemaal is uitgewerkt. Je hoeft niks meer zelf te bedenken. Voor slechts € 22,97 ontvang je dit super leuke spel. Vergelijk dat eens met een activiteit van een kinderfeestje voor 10 personen. Dan is dit een koopje  voor nog geen € 2,50 per persoon. 

Onze ervaring

20200604_0909413468394666567854353.jpgWij hebben alle materialen voor de escape room ontvangen en geprint. Ik heb bewust niet alles in elkaar gezet, omdat ik het leuk vind om het te bewaren voor bijvoorbeeld een kinderfeestje. Wel hebben de meiden enkele opdrachten getest. Zo heeft Anne de woordzoeker gemaakt. Dit was prima te doen.

Ik weet niet of ik deze escape room zou aanschaffen. Het concept en de uitwerking zijn geweldig, dat zeker. Maar de voorbereiding vind ik best wel een dingetje. Zelf koop ik liever iets dat kant en klaar is. Maar daar moet je dan ook voor betalen. Dat is een afweging die je zelf moet maken. Een kant en klare maar dure versie of deze versie met wat extra tijd en moeite voor de voorbereiding en het in elkaar zetten van alles. Maar dan wel tegen een veel lagere prijs.

Wat zou jij doen?

handtekening png

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

Geef een reactie