Lezen: 100% Coco New York filmeditie

9200000107730477Eerder schreef ik al eens over de boeken 100% Coco van Niki Smit. Samen met de meiden keken we de film 100% Coco. Een film uit 2017 die gaat over het meisje Coco dat voor het eerst naar de middelbare school gaat en daar een beetje buiten de boot valt. En ook al is het boek en misschien ook de film gericht op meiden vanaf 9 jaar, onze meiden vonden het een hele leuke film. In een vorige blog schreef ik al over het boek 100% Coco Berlin (uitgeverij De Fontein). En deze zomer komt 100% Coco New York in de bioscoop. En daarom is nu het boek 100% Coco New York de filmeditie verschenen. Met een interview met acteurs Nola Kamper en Valentijn Avé . Een musthave voor modemeisjes vanaf 9 jaar en de fans van 100% Coco.

100% Coco

100%CocoWij keken dus de verfilming van het eerste deel 100% Coco. Coco gaat voor het eerst naar de middelbare school en droomt ervan om een beroemd stijlicoon te worden. Maar op haar nieuwe school staat ze al snel bekend als Coco de Clown. Iedereen loopt in spijkerbroek en saaie kleding. Dus verruilt Coco haar kleurige outfits en accessoires voor spijkerbroeken. Haar opvallende outfits plaatst ze wel anoniem op haar modeblog: The Style Tiger. Ze heeft een crush op Bruno, de populaire jongen van de schoolkrant. Ondertussen wordt haar modeblog een hit, maar niemand vermoedt dat Coco de Style Tiger is. Of?

100% Coco New York – filmeditie

100% Coco New York is het derde boek in de 100% Coco-serie. In dit deel Coco modelessen volgen aan de Teen Vogue University in New York!  Het is best moeilijk om haar vriendje Bruno achter te laten, maar ze leert in New York leuke nieuwe mensen en beleeft veel geweldige momenten. Wat een ervaring! In de dagboek vorm leef je mee met Coco. Zo discussieert ze met klasgenoten over de wegwerpmaatschappij, de arbeidsomstandigheden in sommige ateliers en hoe je zelf door materiaal te hergebruiken bewuster omgaat met verspilling. Dus ook nog eens heel erg van deze tijd en leerzaam. Ook de verliefdheid past helemaal bij de leeftijd, maar naast verliefd zijn, gaat het ook over gewone vriendschappen en hoe familie belangrijk is.

Het boek

9200000107730477

100% Coco New York de filmeditie is een dik boek van bijna 300 pagina’s. De letters zijn van prima grootte en door het gebruik van tekeningetjes, kleur (knalroze) en de de dagboek vorm (dus vanuit de ik-vorm), leest het makkelijk weg. Anne is eigenlijk nog wat te jong is voor dit boek. Niet alleen omdat de belevingswereld van een puber die op de middelbare school zit toch wat anders is dan de belevingswereld van een acht jarige. Maar ook een onderwerp als  arbeidsomstandigheden in ateliers is nog niet echt voor haar te bevatten. De eerste film was misschien iets speelser of jonger, want die vonden zowel Anne als Emma erg leuk. Dit boek bewaren we dus nog even voor Anne. En de film kunnen we altijd later eens kijken. Het is wel een echt heel leuk boek voor jonge meiden en helemaal van deze tijd met mode, vloggen en appen. Ik vind het zelf ook leuk!

 

Enthousiast? Dit boek van uitgeverij De Fontein kost € 13,50 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Boekenwereld.com of Bol.com. ISBN: 9789026149399

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

11 gedachten over “Lezen: 100% Coco New York filmeditie

  1. Ahh dat klinkt echt als een boek wat ik vroeger heel leuk had gevonden! 🙂 Nog steeds wel denk ik haha!

  2. Klinkt als een leuk boek voor mijn dochter om te lezen tijdens de vakantie. Sinds ze Gossip Girl kijkt vindt ze dit soort tiener lifestyle boeken ook ontzettend leuk.

  3. Wat leuk om ook de jongere dames aan het lezen te krijgen. Ik was overigens nog niet bekend met de “coco” boeken. Maar ben dan ook al wat ouder haha.

Geef een reactie