Yoga met Evy

yoga met evy

Ik mocht de app Yoga met Evy testen. Nu heb ik eigenlijk helemaal niks met yoga. Het klinkt me vaak zweverig en misschien zelfs een beetje saai in de oren. Maar ik hoor ook heel positieve ervaringen en dus vond ik het een uitdaging om dit eens uit te proberen. Ben je benieuwd hoe het ging? Lees dan vooral verder!

Nadat ik de app gedowload had, ben ik eerst eens gaan rondneuzen in de app. Er staan verschillende lessen in en je kunt ook een gratis proefles kiezen.  Daarnaast mocht ik een pakket lessen uitkiezen dat ik wilde volgen. Ik koos voor Start Yoga 2 – Kracht. In dit pakket wordt de basis van Yoga aangeleerd waarbij geconcentreerd wordt op kracht. In start Yoga 2 heb je daarnaast nog de pakketten Fundament en Stretch. Ik koos voor kracht omdat ik een zwakke onderrug heb en in deze lessen dat aan bod komt.

Start 2 Yoga – Kracht

Na het bekijken van de intro ging ik verder met sessie 1: Darth Father: “Een krachtige manier van ademhalen met een ‘spacy’-kantje aangevuld met een paar poses die je snel killer legs zullen bezorgen. Bring it on!”

In het begin van de les wordt de Ujjayi ademhaling geleerd. Deze kun je gebruiken tijdens je Yogasessie, maar je kunt hem ook afzonderlijk oefenen, of zelfs deze ademhaling gebruiken als meditatievorm. Ujjayi heeft zowel een activerende als kalmerende werking op lichaam en geest.

Je ademt in door de mond en je ademt langzaam uit alsof je het raam wilt laten beslaan. Als het goed is, ontstaat er dan een geluid bij je ademhaling dat klinkt als de oceaan (of Darth Father voor de Star Wars liefhebbers).

Daarnaast komen een aantal houdingen en poses aan bod:  de houding van de hond, de cobra pose, de houding van het kind, maar bijvoorbeeld ook fitness termen als de plank. Ook een aantal oefeningen herken ik van oefeningen die ik bij de fysio deed voor mijn rug of die terugkomen in de lessen in de sportschool. Bij Yoga draait het alleen daarbij ook om kracht en je ademhaling. En ook meditatie komt aan bod, het is de combinatie van body & mind.

Wat vond ik er van?

Ik vond het leuk om te doen. De app is heel makkelijk en de video wordt goed afgespeeld. Alles wordt duidelijk uitgelegd. Ik vond het vooral fijn dat ik zelf mijn moment en plekje kon kiezen wanneer en waar ik de sessie ging volgen. Lekker thuis op je gemak. Dat vind ik echt een pluspunt.

Maar ik vond Yoga zelf ook best lastig. Ik vond het soms langzaam gaan en je hoofd leegmaken bleek toch wel erg moeilijk. Mijn gedachten dwalen toch vaak weer af naar alledaagse dingen en dan verlies ik de concentratie op bijvoorbeeld de ademhaling..

Op dit moment heeft dan de sportschool waar ik verschillende groepslessen als XCO en BodyShape volg, dan toch de voorkeur. Maar ik kan me wel voorstellen dat wanneer je vaker Yoga doet, dat het dan makkelijker wordt. Je moet het wel een kans geven en 1 les is dan natuurlijk wat weinig. Dus wie weet, ga ik binnenkort nog een lesje doen. Maar ik ben ook benieuwd: Heb jij wel eens een Yoga les gedaan?

En wil je de app ook eens bekijken, check dan de Facebookpagina: https://www.facebook.com/yogametevy/

 

14 gedachten over “Yoga met Evy

 1. Leuk dat je dat nu ook met Evy thuis kan doen.
  Afgelopen week heb ik ook voor het eerst ervaren wat Yoga is. Ik vond het erg leuk!

 2. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik mezelf altijd een dik varkentje vind tijdens een yoga les. A-lenig ook nog eens. Ken je die disney film met dat nijlpaard in tutu? Zo voel ik mij dan ook! 😉

  • Hahahaha geweldig verwoord Kiki. Ik heb inderdaad niets met Yoga en al helemaal niet genoeg zelfdiscipline het met een app te doen.

 3. Yoga is mijn life saver! Ik doe het 1 x per week bij een kleinschalige yogapraktijk. Het is zo fijn om even je hoofd leeg te maken en een uurtje voor jezelf te hebben.
  Ik kwam even kijken vanuit de #zondagbloghop 🙂

 4. Ik geef zelf les als Yoga Instructor en beoefen al 3,5 jaar yoga. Voor mij helpt het echt om tot rust te komen en het hielp me door een depressie en burn-out.
  Natuurlijk heb je verschillende yogastijlen (mijn voorkeur: Vinyasa en Yin Yoga) . Ik volg ook soms yoga via Kinoyoga of BohoBeautiful op YouTube.

 5. Toevallig ga ik komende week twee verschillende hot yoga-lessen uitproberen. En dat vind ik stiekem best wel een tikje spannend (want: yoga in een ruimte van 40 graden). Wish me luck!

Geef een reactie