Basis witte t-shirts van Shirts of Cotton

basitsshirt

Heeft jouw man dat ook? In de winter onder een trui een t-shirt? Die van mij wel. En meestal is het een wit basis t-shirt. De ene keer met een ronde hals, de andere keer met een V-hals. Maar een kwalitatief goed wit basis t-shirt dat mooi blijft na dragen en wassen, is best moeilijk te vinden, vind ik. Deze keer probeerden we de witte t-shirts van Shirts of cotton.

Waar moet een basis t-shirt aan voldoen?

basisshirt

Wij hebben best wat eisen voor een goed basis t-shirt. Zo moet het t-shirt van mooie katoen zijn, niet te dun, want dan kijk je er zo doorheen en niet te dik, want het moet onder een trui gedragen worden en wel nog lekker zitten. Daarnaast moet het mooi blijven na veel dragen en wassen. Het model moet mooi blijven, maar bijvoorbeeld ook de hals. Die moet niet gaan lubberen. Ik vind het fijn als de t-shirts in de droger kunnen, dan hoef je ze (bijna) niet te strijken. Verder houden wij van t-shirts die mooi aansluiten bij de hals en niet te wijd zijn.

De t-shirts van Shirt of Cotton

We probeerden een set van twee witte basis t-shirts met ronde hals. Deze t-shirts zijn gemaakt van 95% premium 200 grams katoen (jersey) en 5% elastaan. Hierdoor voelen de t-shirts lekker zacht en rekken ze een beetje mee. Dat zit in ieder geval comfortabel dus. Het model van deze t-shirts is licht getailleerd waardoor het lekker zit en mooi staat, ook wanneer je het onder een trui draagt. Je ziet geen kreukels. De t-shirts zijn ook iets langer zodat ze goed in de broek blijven zitten. Mijn man vond ze lekker dragen en met een fijne hals.

shirtsofcotton-niet-in-de-droger

Het wasvoorschrift viel mij op een punt tegen. Je kunt de t-shirts op 40 graden wassen en gewoon strijken, maar ze kunnen niet in de droger. Mij is niet helemaal duidelijk waarom niet. De t-shirts zijn door Shirts of Cotton voorgewassen en gekrompen waardoor ze vormvast zijn en niet of nauwelijks mogen krimpen. Wellicht komt het door de 5% elastaan, maar ik ga de t-shirts toch gewoon in de droger doen, denk ik. Ik laat de droger altijd op een lage temperatuur drogen. Volgens mij moet dan geen probleem zijn. Uiteraard hebben we dit getest. Een van de t-shirts is in de was en in de droger geweest. Het is niet gekrompen en voelt nog even zacht aan.

shirtsofcotton

ShirtsofCotton heeft als slogan: ShirtsofCotton T-shirts: Perfectly crafted to fit your body. Ze maken unieke t-shirts ontworpen voor de moderne man. ShirtsofCotton is een toonaangevend internationaal merk van Nederlandse bodem. De t-shirts zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, verschillende halzen (de ronde hals en drie soorten V-hals, van standaard V-hals tot extra diepe V-hals) en verschillende mouwlengtes. Daarnaast staan de t-shirts bekend als extra lange t-shirts. Doordat ze net wat langer zijn dan normaal, blijven ze goed zitten en kruipen ze niet uit de broek.

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer

10 gedachten over “Basis witte t-shirts van Shirts of Cotton

  1. Goede witte shirts vinden is inderdaad lastig, vaak gaan ze lubberen of blijven ze niet mooi wit. Maar bij ons gaan ze nooit in de droger.. vind ik zonde, als je het in principe toch maar onder kleding draagt. Dus wij hangen ze gewoon uit en vouwen ze dan strak op.

Geef een reactie