Winter barbecue

BGE_0000__J5B6619BIGGREENEGGSPEWRIMENT-2017-ZWEDENkopie.jpgDe meeste mensen houden er wel van. In de zomer, lekker weer, lekker buiten eten samen. Meestal in de tuin, barbecue aan, wijntje erbij en gezellig samen kletsen en eten. Met je gezin, familie of met vrienden. Zo gezellig. Maar barbecueën kan natuurlijk ook gewoon in de winter! Ook lekker buiten, een beetje beschut, terrashaard aan en genieten maar.

In de sneeuw

marshmallow-2481460_1920Ik kan hier heerlijk over dagdromen. Zie je het al voor je? Lekker buiten, maar wel onder een overkapping of veranda. De terrasverwarming aan en lekker buiten zitten. Nog mooier wanneer de tuin verder bedekt is met een laagje sneeuw. Een beetje schemerig al, lampjes aan in de tuin en de barbecue aan uiteraard. De dames lekker warm met een dekentje en een wijntje gezellig kletsen. De kinderen spelen in de sneeuw en mogen marshmallows roosteren en de mannen zorgen voor het vlees. Dat klinkt toch heerlijk!?

Een goede barbecue

Naast goed en lekker vlees, genoeg stokbrood, salades, hapjes en uiteraard drankjes is een goede barbecue van essentieel belang. De echte barbecue fanaat zweert uiteraard bij een barbecue op kolen en niet een “ nep”  barbecue op gas of elektriciteit. Maar dan nog heb je heel veel keus in de verschillende soorten barbecues. Het Amerikaanse merk Big Green Egg heeft geweldige keramische barbecues en accessoires. Ze zijn wel vrij prijzig, maar dan heb je ook wat. Namelijk een barbecue van een merk met meer dan 40 jaar ervaring, top kwaliteit met levenslange garantie en een hele goede klantenservice. En ze zien er ook nog eens heel mooi uit. Een barbecue voor op ons verlanglijstje.

BGE_0013__ME_6521

Barbecues in verschillende formaten

Wij hebben een kleine tafel barbecue voor wanneer we met ons gezin, met opa en oma of slechts met een stel vrienden gezellig samen barbecueën. Lekker makkelijk aan tafel, niemand die de hele tijd bij de barbecue moet blijven staan en veilig voor de kinderen. Maar wanneer je met een groter gezelschap op bijvoorbeeld een feestje of verjaardag of gewoon spontaan met vrienden wil gaan barbecueën, dan heb je aan zo’n tafelbarbecue lang niet genoeg. Dan wil je iets groters en staan de mannen vaak samen met een drankje rondom de barbecue. Dan is een grotere barbecue zoals de Big Green Egg Large ideaal. Deze barbecue heeft een grilloppervlakte van 46 centimeter en daarmee heb je voldoende ruimte om voor 8 personen te koken en is er zelfs voldoende ruimte om vis en vlees gescheiden te bereiden. Dat klinkt goed toch? Ik hou tenminste wel van zalm of garnalen op de barbecue!

Ik kan haast niet wachten totdat we weer heerlijk buiten kunnen barbecueën. Voorwaarde is vooral dat het droog is en er weinig wind is. Je wil natuurlijk wel gewoon lekker buiten kunnen zitten samen!

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

9 gedachten over “Winter barbecue

  1. Gisteren was het de eerste mooie dag sinds tijdens en volgens mij zijn we drie keer een straat gepasseerd waar ze al aan het bbcen waren. Mensen staan te popelen om hun vleesje te bakken.

Geef een reactie