Camping tip in Twente: Landgoedcamping Het Meuleman in De Lutte

In deze blog een camping (voor ons) dichtbij huis. Op nog geen halfuurtje van ons rijden ligt De Lutte en natuurgebied het Lutterzand. In het natuurgebied Lutterzand komen we wel vaker, want daar kun je heerlijk wandelen. De camping kenden we niet, maar we gingen bij vrienden van ons langs. En de camping is zo leuk en mooi, dat ik deze met jullie wil delen.

Blogsbyingrid Camping Het Meuleman

Natuurgebied het Lutterzand

Natuurgebied het Lutterzand ligt langs het riviertje de Dinkel. De Dinkel vormt de grillige grens tussen lager gelegen stroomdalgraslanden en een uitgestrekt, hoger gelegen stuifzandgebied. Het Lutterzand is een afwisselend landschap met onder andere grote dennenbossen, jeneverbesstruiken en heideveldjes. Je ziet er heel veel vogels zoals de buizerd, spechten, meesjes, leeuweriken en zwaluwen. Het Lutterzand wordt voor een groot deel omzoomd door de Dinkel. Het Lutterzand is een 750 hectare groot natuurgebied. Het natuurgebied is een echte aanrader voor wandel- en fietsliefhebbers. Het gebied is het gehele jaar toegankelijk om te wandelen en fietsen op de daarvoor aangegeven paden. Wij gaan er ook regelmatig wandelen. Je maakt er de mooiste foto’s. Leuk om te weten is dat door dit natuurgebed ook wandelroutes en fietsroutes lopen (Wandelroutenetwerk (knooppunt S11) en Fietsroutenetwerk (knooppunt 61)). Je kunt er allerlei activiteiten ondernemen zoals bijvoorbeeld kanovaren en schatgraven met een metaaldetector.

Landgoedcamping Het Meuleman in De Lutte

Vrienden van ons stonden een aantal dagen op Landgoedcamping Het Meuleman in De Lutte. Wij gingen een middag op bezoek en verbaasden ons over de mooie en leuke camping zo dichtbij huis. We kenden de omgeving natuurlijk en die is al prachtig. Maar deze camping is ook echt leuk.

De camping is zeven hectare groot, waarvan twee hectare natuurgebied. De camping heeft 113 ruime kampeerplaatsen, vijf vakantiehuisjes, een luxe yurt, ingerichte tentipi’s en een Tiny Finy Camper. Door de natuurlijke omgeving van de camping zijn de kampeerplaatsen niet exact afgebakend maar liggen ze verspreid in het bos en langs het heideveld.

De camping zag er mooi en schoon uit. Onze vrienden vertelden dat er ook veel te doen was voor de kinderen. Naast de kapschuur met spelletjes en chill plekken zijn er mooie buiten speelplekken en worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd zoals moeder-kind yoga, oud-Hollandse spelletjes, jachtseizoen, vlag veroveren en meer.

En bij mooi weer kun je heerlijk zwemmen in de zwemvijver. Met een mooi zandstrandje is het hier heerlijk toeven. Het strandje en de zwemvijver zijn lekker overzichtelijk en onze meiden hebben zich hier prima vermaakt. Ik denk dat de camping vooral geschikt is voor gezinnen met jonge kinderen (tot een jaar of 12) of juist mensen die op zoek zijn naar een mooi en rustig plekje in de natuur.

Dus hou je van de natuur en van een mooie, rustige camping, denk dan eens aan Landgoedcamping Het Meuleman in De Lutte

En wil je een lekkere pannenkoek eten, dan is vlakbij Pannenkoekhoes De Stroper. Hier aten wij heerlijke pannenkoeken en een lekker toetje als afsluiter van een leuke dag.

Geef een reactie