Carnaval 2019: wat doet jouw kind aan?

politiejurkje-pink-voor-meisjes

Diegenen die me (persoonlijk) kennen, weten dat wij een eigen bedrijf hebben in carnavals- en feestartikelen: Carnavalsland. Carnaval valt dit jaar begin maart, best wel laat. Ook dit jaar zijn er weer nieuwe kostuums, maar ook de traditionele thema’ s blijven natuurlijk leuk. Onze dochters hebben hun keuze nog niet gemaakt, al is Emma wel fan van haar roze politiejurkje, maar twijfelt ze nog over een indianenmeisje. Anne weet het echt nog niet. Weet jij al wat jouw kind aan doet? Anders lees even mee, misschien zit er een leuke tip voor je bij.

Jongens

Voor de jongens doen altijd de stoere kostuums het goed. De traditionele thema’s als cowboy, indiaan, piraat en ninja blijven elk jaar ook toppers.

jongenskostuums

Daarnaast vinden jongens het ook stoer om als militair, boef of politie te gaan. En de echte stoere jongens gaan natuurlijk in een kogelvrij SWAT vest. Maar wat jongens ook nog steeds erg leuk blijven vinden, zijn de kostuums van superhelden zoals Spiderman en Batman.

stoerejongenskostuums

Meisjes

Voor meisjes is er veel te vinden in de traditionele thema’s als cowboy, indiaan, piraat, prinsessen, heksen en feeën.

meisjeskostuums

Wat ook altijd een populair kostuum voor de meisjes is, is het cheerleader kostuum. En waar vorig jaar voor zowel moeder als dochter de eenhoorn een enorme hit was (en nog steeds is), komt nu ook de flamingo in opmars.

meisjeskostuums2019

Veel kostuums voor meisjes zijn er ook in de dames variant. Zo kun je samen met je dochter hetzelfde verkleed. Wat helemaal hip is tegenwoordig is de carnavalsjas. Zowel voor dames en heren in verschillende modellen, kleuren en prints. En wat ik nu super leuk vind, is dat er ook een carnavalsjas voor meisjes is. Gecombineerd met een leuke petticoat en hoed, ben je helemaal klaar voor carnaval. Twinning met je dochter in deze gave carnavalsjas!

Ik hoop dat je wat inspiratie op hebt gedaan voor carnaval 2019. Hoe gaat jouw kind verkleed?

11 gedachten over “Carnaval 2019: wat doet jouw kind aan?

  1. LOL. Ik merk dat ik meteen denk: ‘Kunnen die Indianen cowboykostuums nog wel?’ Was daar vorig jaar ook niet gezeur over? Er is tegenwoordig zoveel waar bepaalde mensen zich onmiddellijk door Gekwetst voelen. Ik vraag me af hoe dat met carnaval gaat…

  2. Ik ben geboren aan de net andere kant van de carnavals-grens. Heb het dan ook nooit gevierd terwijl mijn moeder ermee opgegroeid is.

    Big business nu zeker met de webwinkel!

  3. Oeps, ik heb helemaal niets met carnaval, dus ik kan ook niet zoveel met de kleding en het feest carnaval op zich. Dat gezegd hebbende vind ik het wel heel gaaf dat er zoveel mogelijk is qua kostuums. Ik weet nog goed dat we op de lagere school een keer verkleed mochten komen. Destijds – jaren zeventig – was er nog niet veel te vinden / te krijgen en toen had mijn moeder een hele goede oplossing. Ik deed mijn rollerskates aan (wit/rood) met een glanzend rood sportshortje, een wit t-shirt en het enige wat ze kocht was een rode pruik. Maar ik kan je vertellen, ik was er zó blij mee. Want ik was echt verkleed. En dat met alleen maar 1 item 🙂 Mooie herinnering.

  4. Oh wat leuk dat jullie een eigen winkel hebben met kleding. Ik kan door de verhuizing mijn outfits niet vinden en ga dit jaar – Als het goed is – alle dagen. Zoonlief is dan 3,5 maand en doe hem een boerenkiel met zakdoek aan over zn heerlijk warme berenpak of eronder. Vast veul leut gewenst!

  5. Ik heb geen kinderen maar ik vier zelf ook geen carnaval. Beter nog… ik heb het nog nooit in mijn leven gevierd. Het lijkt me overigens wel gezellig hoor, maar het is er gewoon nog nooit van gekomen.

Geef een reactie