Peuterbedden

peuterbed_rookie_moony_white_1
Wanneer je een kindje krijgt, komt er een heleboel op je af. Je moet van alles aanschaffen waaronder een ledikant, eventueel een wiegje of aanschuifbedje. Maar als je kindje groter wordt, dan komt de vraag wat voor bed nu? Een peuterbed of direct een groot bed?

Peuterbed

klasiek_wit_peuterbed1Toen Anne geboren werd, kochten we een mooie babykamer. We kochten een set bestaande uit een kledingkast, commode en ledikant. Met het ledikant kon ze een tijdje vooruit. Toen Anne een jaar oud was, was ik zwanger van Emma. Hoe gingen we dat met het ledikant doen? Anne kon eigenlijk nog prima in het ledikant, maar nog een ledikant erbij kopen, leek me ook zo overdreven en een beetje zonde van het geld. Maar een gewoon bed, leek me nog veel te groot voor ons kleine meisje. Dus kozen we er voor een peuterbed te kopen. Een mooi, stevig peuterbed dat qua afmeting met 70×150 cm net wat groter is dan een ledikant van 60×120 cm. Daar kon ze wel even mee vooruit. En met een zijsteun zodat ze niet uit bed kon vallen. Ideaal. Ruim voordat Emma geboren werd, verplaatsten we het ledikant naar de nieuwe babykamer. Anne kon op haar eigen kamertje blijven slapen en kreeg het nieuwe peuterbed. Het was best even wennen voor ons kleine meisje, zeker omdat ze nu gewoon makkelijk zelf uit bed kon komen. Maar het werkte hartstikke goed.

Kinderkamer

Naarmate de meiden ouder werden, werd de babykamer inclusief ledikant verkocht, sliep Emma verder in het peuterbed en kochten we voor Anne een goedkoop groot bed. We zouden namelijk nog twee keer verhuizen en hadden bedacht dat wanneer ons nieuwbouwhuis af was, het een mooi moment was om voor beide meiden een nieuwe slaapkamer te kopen. En dat hebben we ook gedaan. Inmiddels was Emma ruim drie jaar. Een prima moment om afscheid te nemen van het peuterbed. Voor de meiden kochten we een complete nieuwe slaapkamer met kledingkast, bureau en groot bed. Voor Emma nog wel met zijsteun. Inmiddels zijn de meiden zes en acht jaar en slapen ze nog steeds heerlijk in hun kinderkamer.

Zoveel verschillende bedden

20160513_174814Ben je op zoek naar een nieuw (peuter)bed dan is er enorm veel keuze. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wij kozen altijd voor neutrale kleuren. Zo was ons ledikant en peuterbed strak en wit. De kinderkamer die ze nu hebben is wit met hout. Anne heeft een knalgele muur op haar kamer, Emma een knalroze muur. En met accessoires en leuke dekbedovertrekken brengen we nog kleur aan in de slaapkamers.

Ben jij op zoek naar een nieuw (peuter) bed? Kijk dan eens op The Perfect Homeshop. In deze webshop vind je diverse leuke peuter- en kinderbedden. Van handige bedden met uitschuiflades voor extra opbergruimte tot onderschuifbedden voor als een vriendje komt slapen. Maar ook stapelbedden en standaard bedden.En dat alles in verschillende kleuren mogelijk. En naast bedden, kun je in deze webshop ook terecht voor bijvoorbeeld matrassen, kasten en tafels. Voor je hele interieur dus!

bedden
Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

7 gedachten over “Peuterbedden

  1. Peuterbedden vind ik echt weggegooid geld. Elin was 1,5 jaar en ging direct in een groot bed en de jongste ging met 13 maanden al in een groot bed. Ging prima.

  2. Keuze genoeg volgens mij. Ik heb zelf geen kinderen dus ik hoef hier nog niet over na te denken.. Die bakken onder de bedden vind ik overigens altijd wel ideaal!

  3. Het ziet er goed uit. Mijn schoonzus is in verwachting, we gaan op (baby’) beddenjacht binnenkort. Voor haar peuter was ze ook nog op zoek naar een bed dacht ik. Ik zal haar deze bedden laten zien.

Geef een reactie