Goede voornemens: afvallen. Week 5

weight-loss-2036966_1920

De tijd vliegt voorbij. Dit is al weer de vijfde week waarin we proberen de december kilo’s langzaam er af te krijgen. Want dat is nog steeds een van mijn goede voornemens. In deze blog een overzichtje van een gewone week zonder bijzondere plannen. 

Stappenteller

Afgelopen week zocht ik mijn activity tracker weer eens op en het leek me een goed plan om het aantal stappen per dag weer eens bij te gaan houden. Zou ik minimaal 10.000 stappen per dag halen?

Deze week

Het weekend blijft een dingetje. Zaterdagochtend ging ik eerst met de meiden mee naar hun volleybal wedstrijden. Daarna ging ik werken. Ik werk eigenlijk altijd vanachter mijn bureau. Maar zaterdag stond ik ook even in de winkel achter de kassa te helpen. Ik zette ruim 13.000 stappen. Zaterdag was het wel weer onze patat dag. En ook al is dat niet heel gezond, toch eet ik lekker mee. Zondag ging weer een paar uurtjes werken. Deze keer hielp ik ook mee met inpakken op de webshop afdeling. Ik haalde deze dag 10.000 stappen. We aten heerlijke lasagne. Misschien wat veel calorieën, maar wel een lekkere afsluiter van het weekend.

Maandag werkte ik de hele dag, onder andere weer een tijdje op de webshop afdeling. En dan beweeg je meer dan wanneer je vooral achter je bureau zit. Ik haalde maandag de 11.000 stappen. Dinsdag werkte ik alleen ’s ochtends. Anne moest met de fiets naar school omdat ze naar de sporthal gingen voor een volleybaltoernooi. Dus deden we vandaag alles op de fiets. ’s avonds aten we wortel stamppot met een gehaktbal. Ik bleef makkelijk onder de 1500 calorieën en haalde net de 10.000 stappen. Een goede dag dus.

Woensdag werkte ik ‘s ochtends. Ik hielp inpakken op de webafdeling en maakte dus lekker veel stappen. De kinderen haalde ik ook lopend op uit school. Een top dag met bijna 15.000 stappen en 1.500 calorieën.  Donderdag was een drukke dag op het werk, waarbij ik het meeste werk vanachter mijn pc deed. Wat merk je dan dat je minder beweegt. Ik zette deze dag maar 8.000 stappen. En dan had ik ook nog eens een lunch gewonnen en genoot van een lekker broodje gezond, een krentenbol en jus d’orange. Ik heb deze dag maar even geen calorieën geteld. Een iets mindere dag dus.  Vrijdag bracht ik de meiden weer lopend naar school. Het sneeuwde dus dat was extra fun! Ik werkte ’s ochtends thuis. ’s Middags haalde ik de meiden weer lopend op en kwam een vriendinnetje spelen. Na het avondeten gingen we nog even het dorp in voor een paar boodschappen. Ik zette ruim 15.000 stappen en bleef onder de 1500 calorieën. Een top dag dus.

De weegschaal 

weight-2036971_1920Dit was eigenlijk best weer een goede week. Maar helaas ben ik amper afgevallen deze week, nog geen 500 gram. Dat valt een beetje tegen, zeker omdat ik best tevreden ben over het aantal stappen dat ik gezet heb en het aantal calorieën dat ik binnen heb gekregen. Toch probeer ik positief te blijven. Er is nu ruim 2 kilo af. Hopelijk wordt komende week een betere week!

Komende week

Komende week wordt weer een drukke week. Tot nu toe werk ik mijn normale uren en werk ik daarnaast ’s avonds vanuit huis en waar mogelijk in het weekend. Dat zal ook komende week zo zijn. Doordat ik wel elke dag gewoon thuis met de meiden eet, kan ik wel zelf bepalen wat we eten en dat ik niet te veel calorieën eet.

 

5 gedachten over “Goede voornemens: afvallen. Week 5

  1. Geweldig dat je dankzij je werk je 10.000 stappen haalt! Ik zit achter mijn bureau te bloggen dus van mijn werk moet ik het wat dat betreft niet hebben. Maar je hebt dus gezond werk in die zin : )

Geef een reactie