De Rembrandt-roof

Ik hou van lezen. Soms lees je een boek dat gewoon leuk of spannend is en soms is een boek nog leerzaam ook. Zoals dit tweede deel uit de spannende detective serie Kunstbende: De Rembrandt-roof. Want naast een spannend verhaal lees je in dit boek ook over kunstenaars en hun kunstwerken.

De spannende detective serie Kunstbende

Het van Gogh-mysterie is het eerste deel in de spannende serie Kunstbende. Een mysterie vol QR-codes die leiden naar de kunstwerken die je in het boek tegenkomt. Dus niet alleen lees je een spannend verhaal, maar je leert ook nog eens een heleboel over kunstenaars en hun kunstwerken. Niet alleen over Vincent van Gogh maar ook over andere kunstenaars.

De Rembrandt-roof is het tweede deel in de Kunstbende-serie. Weer een superspannende detective met kunst in de hoofdrol. Het boek zit vol echte plaatsen en echte kunst, inclusief scanbare QR-codes om de kunst te bekijken.

De Kunstbende serie is leuk en leerzaam voor jongens en meiden van 10 jaar en ouder.  

De Rembrandt-roof

Art weet het zeker: er gaat iets ergs gebeuren in de National Portrait Gallery in Washington D.C. Maar zijn enige bewijs is ijskoffie, tweeënveertig stappen en een mysterieuze vrouw die op gezette tijden in het museum verschijnt.

Art en zijn beste vriendin Camille gaan op onderzoek uit, en ontdekken een plan voor de grootste kunstroof ooit. Maar met een miljard dollar aan schilderijen op het spel en niemand die hen gelooft, is het aan Art en Camille om dit complot op te lossen.

Het is weer een super spannend boek om te lezen en je leert ook weer een heleboel over kunst. Door het gebruik van de QR-codes wordt het boek interactief en is het helemaal van deze tijd.

Het boek heeft bijna 300 pagina’s en leest lekker weg onder andere door het gebruik van korte hoofdstukken. Een geweldig spannend boek voor kinderen die houden van mysteries. Denk aan de boeken van Dan Brown, maar dan voor kinderen. Ik vind het geweldig!

Waar te koop

Ook benieuwd naar dit spannende boek? Dit boek van uitgeverij de Fontein kost € 17,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via bookspot. ISBN: 9789026167133


Geef een reactie