De wereld van de politiek eenvoudig uitgelegd

We hebben dagelijks te maken met de gevolgen van hogerhand genomen besluiten. Denk aan alle besluiten die met betrekking tot Corona genomen worden. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van hoe systemen en organisaties werken en hoe de politiek werkt. In dit boek maak je op een begrijpelijke en visuele manier kennis met de wereld van de politiek. De belangrijkste begrippen worden eenvoudig uitgelegd aan de hand van voorbeelden. Ideaal als eerste kennismaking voor jongeren , maar ook leuk voor ouderen om je basiskennis op te krikken.

De wereld van de politiek eenvoudig uitgelegd

Politiek is best ingewikkeld. Ook omdat het in verschillende landen op een andere manier geregeld is. Want wie heeft de leiding? Wat is een democratie? Hoe werken de verkiezingen? En wat is een dictator? Wat is het verschil tussen links en rechts? Wat doet een koning(in) en wie beslist wat wettelijk is? En zo zijn er nog veel meer vragen.

Soms vinden mensen politiek maar saai of ingewikkeld, maar eigenlijk is het juist heel interessant. Dit boek begint met een inleiding gevolgd door zes hoofdstukken. In de inleiding wordt kort besproken wat politiek is, wie de leiding heeft en wat een regering is. Daarna volgen hoofdstukken over verschillende regeringen, politieke systemen, verkiezingen en stemmen, politieke verandering, politieke ideologieën en belangrijke vragen.

Het boek is echt leuk om te lezen; ook voor kinderen. Het boek is heel duidelijk en overzichtelijk met veel kleur en veel illustraties. Je ziet bijvoorbeeld ook leuke discussies in stripvorm tussen links en rechts om de verschillen uit te leggen. Het is daarom ook een leuk boek om (samen met je kind) over politieke onderwerpen te discussiëren. Ik vind het echt een aanrader; een leuk en leerzaam boek over een best wel ingewikkeld onderwerp.

In dezelfde serie zijn van uitgeverij Deltas ook de wereld van het ondernemen en de wereld van het geld uitgebracht:

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Dit leuke boek van uitgeverij Deltas kost € 19,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via Bookspot (ISBN: 9789044760385).

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie