DIY herfst – knutselen met kastanjes

In september vallen meestal de kastanjes van de bomen. En wat is er nu leuker dan samen met de kinderen kastanjes te gaan zoeken en  daar iets moois van te knutselen? In deze blog laat ik je een aantal ideeën zien, maar er is natuurlijk veel meer mogelijk.

Toen ik klein was, gingen we op zondag naar mijn opa en oma. Ze woonden in een klein dorpje en aan de rand van dat dorp was een bos met een grote kastanjeboom. Ik weet nog dat we vaak in het bos gingen wandelen en kastanjes gingen zoeken. Daar maakten we vervolgens wat moois van. Hoe leuk is het om dit ook met onze eigen kinderen te doen.IMG_4271

Ook toen de meiden kleiner waren, werd er al met kastanjes geknutseld. Het makkelijkste, maar zeker zo leuk, is het maken van een ketting van kastanjes. Zoals hiernaast een kleine Emma die twee mooie kettingen van kastanjes om heeft. Toen uiteraard nog niet zelf gemaakt, maar flink geholpen. Maar ze wilde perse de kettingen om, ondanks dat ze best zwaar zijn met zoveel kastanjes.

 

 

Wat ook erg leuk is om te maken en niet te moeilijk, is deze herfst krans die ik op Herfst-krans-BMelloW.nl_ bmellow zag. Met een krans, lijm(pistool) en kastanjes maak je deze super leuke herfst krans die je bijvoorbeeld op de voordeur kan hangen. Of je laat de kinderen een krans maken en hangt het bij hun op de slaapkamer voor het raam. Ziet er ook erg leuk uit.

 

 

14581437_10210516668452414_1168236585246219206_nVorig jaar heb ik met de meiden poppetjes van kastanjes gemaakt. Heel simpel. We hadden kastanjes en gebruikten daarnaast tandenstokers en stickers. Toevallig had ik prinsessen stickers van de Hema in huis van  kledingstukken, kroontjes en tasjes. Gecombineerd met hartjes en plak oogjes ontstonden deze schattige kastanje poppetjes.20180828_195328

Tip: Met een fretboortje (te koop bij de doe het zelf zaak) kun je heel makkelijk gaatjes is kastanjes maken. Handig voor als je een ketting maakt, maar ook handig wanneer je tandenstokers niet zo makkelijk in de kastanjes geprikt krijgt.

 

tipsvoorjou2Ook verwijs ik nog even naar tipsvoorjou. Op deze site staan ook een paar leuke ideeën voor het knutselen met kastanjes en andere herfst spulletjes zoals dennenappels en eikels. Bij ons blijven de ketting en het maken van poppetjes of diertjes favoriet.

Heb jij nog leuke knutseltips (met kastanjes) voor de herfst?

 

17 gedachten over “DIY herfst – knutselen met kastanjes

  1. Knutselen met kastanjes is zoooo leuk! Hier wordt het nog regelmatig gedaan.
    Ook verzamelen we elk jaar een nieuwe vracht aan kastanjes om onze schaal te vullen en zo een leuk herfst tafereeltje te maken voor op de salontafel!

  2. Pingback: Leuke herfstknutsels voor kinderen | DIY | - Meer Met Mama

  3. Pingback: Kastanjes | Leuke knutsels met kastanjes | Batboy

  4. Pingback: Terugblik op het eerste jaar Blogsbyingrid | Blogsbyingrid

Geef een reactie