DIY: Pret met Slijm

blogsbyyingrid glitterslijmSlijm. De kinderen vinden het fantastisch. Ik vind het verschrikkelijk. Ik vind het zooi, smerig spul en het geeft rommel. Maar zoals gezegd de kinderen vinden het geweldig. Dus mochten ze voor een keer zelf slijm maken. Met behulp van de recepten van het boek Pret met Slijm van Deltas.

pret met slijmHet boek Pret met Slijm van Deltas is een leuk boek boordevol slijmrecepten. Variërend van klassiek slijm, girly slijm tot origineel slijm. Maar ook slijm zonder lijm en eetbaar slijm. Oftewel bijna 65 pagina’s vol slijmplezier met stap voor stap en met foto’s de origineelste recepten.

 

De basisbenodigdheden zijn vaak lijm, scheerschuim, vloeibaar wasmiddel,IMG_20180901_093340_7 lenzenvloeistof en versiering zoals verf en glitters. Gelukkig hebben we alles standaard in huis, dus we hoefden niet eerst op pad.

Beide dames hadden een bak en een lepel en gingen aan de slag. Eerst lijm mengen met verf en daarna glitters toevoegen. Dat ging bij ons een beetje mis. De dop van het potje met glitters viel eraf. Dus dat waren veel meer glitters dan eigenlijk de bedoeling was.

 

Vervolgens lekker roeren en de lenzenvloeistof, het scheerschuim en een beetje wasmiddel toevoegen. En weer lekker roeren. Volgens mij vinden de meiden het kliederen nog veel leuker dan het eindproduct zelf. Het is een beetje uitproberen hoeveel je van alles nodig hebt, maar als het niet helemaal lukt, staan er tips in het boek wat te doen.

Uiteindelijk hebben de meiden allebei een blauw-paarse slijm met glitters. En ze zijn super blij en trots. Omdat het slijm een beetje af gaf van de verf hebben we de slijm in een boterhamzakje gedaan om iets in te drogen. Ze hebben er heerlijk mee gespeeld en vonden het super leuk om (eindelijk) een keer zelf te mogen maken thuis.

Al met al viel het me heel erg mee wat betreft de rommel die het zou geven. En het scheelde dat alles makkelijk afwasbaar was. Handen wassen met water en zeep en ze waren weer helemaal schoon. Dus wie weet gaan we nog wel een keer slijm maken samen. Het is in ieder geval leuk om te doen bijvoorbeeld als het straks slechter weer is en je binnen iets wilt doen. En de basis benodigdheden hebben we toch standaard in huis. Dat scheelt. En ik heb een beetje in het boek Pret met Slijm zitten bladeren en er staan echt leuke recepten in. Met name het eetbaar slijm. slijmontbijt en lichtgevend slijm lijken me leuk om een keer te maken.

pretmetslijmOok enthousiast geworden? Dit boek van Deltas kost €9,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789044751536.

Dit is een gesponsorde post en dit artikel bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

20 gedachten over “DIY: Pret met Slijm

  1. Slijmontbijt? Oh lieve help 🙂 Ik heb al vaak gehoord over dat slijm maken, ik snap wel dat dat leuk moet zijn (wij kochten het als kind in een potje en vonden het ook geinig om dat heen en weer te gooien) maar ik ga het hier thuis nog even proberen uit te stellen.

  2. Heb een tijdje geleden ook een slijmboek gekocht en wat extra nebonogdheden, de jongens willen het zo graag eens doen. Maar nog steeds niet aan toegekomen. Herfstvakantie zit er weer aan te komen, dus we hebben alvast een leuk project 🙂

  3. Het lijkt mij echt een feestje om dit met kinderen te maken. Het ziet er ook zo leuk uit met al die kleuren en glitters!

  4. Pingback: Halloween bloghop 2018 | Blogsbyingrid

  5. Pingback: Sinterklaas Bloghop 2018 | Blogsbyingrid

  6. Pingback: Kerst Bloghop 2018 | Blogsbyingrid

  7. Pingback: Nieuwjaarsbloghop 2019 | Blogsbyingrid

Geef een reactie