Doneer een kerstbal voor Strong Babies

Goede doelen. We kennen ze allemaal. De bekende goede doelen, vaak voor onderzoek naar bijvoorbeeld ziektes, maar ook natuur- of dierenbescherming. Ik vind het belangrijk om goede doelen te steunen. Zo geven we altijd aan collectanten die aan de deur komen, maar steunen we daarnaast bijvoorbeeld maandelijks de brandwondenstichting en zijn we lid van natuurmonumenten. Deze keer een heel ander goed doel, namelijk Strong Babies. Een goed doel met een speciale kerstactie. Je kunt een digitale kerstbal doneren en zo de digitale kerstboom van Strong Babies mee helpen vullen met kerstballen. De opbrengst gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar vroeggeboorte. Doe je mee?

Samen versieren we dit jaar de kerstboom van Strong Babies

Hoe kun je doneren? Hang via de webpagina van Strong Babies een kerstbal in de digitale Strong Babies kerstboom. Een kerstbal doneer je al vanaf € 5. Je kiest zelf hoeveel ballen je ophangt en bepaalt je eigen bedrag. Betaal gemakkelijk en veilig via iDEAL. Met de opbrengst van deze kersballenactie financiert Strong Babies wetenschappelijk onderzoek naar onder andere vroeggeboorte.

Vroeg geboorte

Dagelijks krijgen gemiddeld 50 kersverse ouders te maken met de veel te vroege geboorte van hun zoontje of dochtertje. Wij hebben het gelukkig niet meegemaakt, maar het lijkt me heel heftig. Dagelijks overlijden in Nederland 2 baby’s als gevolg van hun vroeggeboorte. Tien baby’s per dag houden blijvende gevolgen aan hun vroeggeboorte over zoals cognitieve problemen of een fysieke of geestelijke handicap. Dat is echt veel. We realiseren ons dat vaak niet, maar daarmee is vroeggeboorte de grootste doodsoorzaak onder kinderen in Nederland. Strong Babies heeft de ambitie om binnen 10 jaar het percentage vroeggeboorte met 30% terugbrengen. Dat betekent duizenden baby’s die de een gezonde start van hun leven mogen ervaren.

Wij hebben ook gedoneerd. Doe jij ook mee?

Wij hebben twee kerstballen gedoneerd, voor allebei de meiden eentje. Doe je ook mee? Meer informatie is te vinden op de website: https://www.strongbabies.nl/kerst

Geef een reactie