En dan is je kind ook positief

Wij zitten nog steeds in quarantaine. Inmiddels al een week. En omdat Emma van de week toch wat verkoudheidsklachten kreeg, is ze afgelopen woensdag opnieuw getest. Vandaag belde de GGD met de uitslag: Positief

Kinderen en Corona

Over Corona en kinderen is niet veel bekend. Zeker omdat kinderen lange tijd niet of nauwelijks getest werden. Omdat Emma toch klachten had en wij allebei positief getest zijn, lieten we Emma een tweede keer testen. Emma heeft daar geen moeite mee, die vindt het testen best meevallen. En eigenlijk waren we ook wel benieuwd of ze positief zou testen. Eerder dacht ik echt dat kinderen het virus niet zo snel zouden oppikken. Maar ja, zij zit er natuurlijk middenin met twee positief geteste ouders.

Lees ook: Hoe ervaart een kind een coronatest?

De klachten

Mensen vragen welke klachten Emma heeft. Ze is verkouden. Het begon met veel niezen. Later voelde ze zich niet zo fit. Ze klaagde over hoofdpijn en nekpijn en had last van haar oog. Ook had ze buikpijn. Maar ze is wel vrolijk en is gewoon met haar schoolwerk bezig. Ze heeft alleen af en toe een extra pauze als ze zich niet lekker voelt.

Quarantaine

Wij blijven voorlopig dus nog even in quarantaine. We hopen dat het bij iedereen bij milde klachten blijft en dat we over een weekje of zo weer uit quarantaine mogen.

Geef een reactie