Erlebnispark van Emsflower

Vlak over de grens bij Oldenzaal (voor ons een half uurtje rijden) ligt het Erlebnispark van Emsflower. Een leuk uitje om met je kinderen naar toe te gaan. Je kunt een kijkje nemen achter de schermen van Europa’s grootste perk- en potplantenkwekerij. Maar zeker zo leuk zijn de vlindertuin, de tropische tuin, de dieren en de speeltuin. Lees, maar kijk vooral mee.

Vlindertuin

In de vlindertuin vliegen meer dan 1.000 vlinders vrij rond. Allemaal verschillende en exotische vlinders in prachtige kleuren. De een nog mooier en groter dan de ander. Je loop teen rondje door de vlindertuin om de vijver heen. Je kunt nog bovenlangs lopen en over het bruggetje. En je kunt de vissen voeren. Wij hebben echt super mooie vlinders gezien; sommige van heel dichtbij. De kinderen konden nog een flyer meenemen waar de verschillende soorten vlinders op stonden. Zo konden ze aankruisen welke ze gezien hadden en konden ze de namen lezen.

 

Tropentuin

Naast de vlindertuin is er ook een tropische tuin. In de tropische tuin zijn mooie bloemen en planten de bewonderen. Daarnaast zijn er stokstaartjes, aapjes, papegaaien en andere exotische vogels te zien. Sommigen zitten in een kooi maar anderen lopen in aparte gedeeltes los en daar kun je dus dichtbij komen. Ook zijn er grote dino’s te zien.

 

Speeltuin en Restaurant

Het middelpunt van het park is een uitgebreide overdekte speeltuin. In een natuurlijke omgeving kunnen kinderen zich uitleven. Klimmen, klauteren en van de glijbaan. Er is een binnen en een buiten gedeelte en zelfs een apart gedeelte voor de allerkleinsten. De kinderen kunnen er heerlijk spelen en zelfs op een dino zitten. En dit terwijl wij heerlijk op het terras zaten. In de kiosk bij de speeltuin kun je wat lekkers eten en drinken kopen. In het aangrenzende restaurant kun je gezellig zitten in een kleurrijke en bloemige omgeving of aan het water.

Showkas

Wanneer je van de speeltuin naar de vlindertuin loopt, kom je door de showkas waarin verschillende soorten snijbloemen en groentes worden geteeld. Naast bloemen, zagen wij onder andere tomaten en aubergines. Erg leuk voor de kinderen om te zien hoe dit groeit.

Productieproces

Het Erlebnispark van Emsflower biedt een kijkje achter de schermen van Europa’s grootste perk- en potplantenkwekerij. Meer dan 300 miljoen planten per jaar verlaten deze kassen. Het productieproces is het gehele jaar te bezichtigen. Afhankelijk van de bestellingen en het seizoen kunnen zowel verschillende robots en machines als de productiemedewerkers in actie worden gezien. Wij waren op zondag en helaas lag de productie toen stil. Wel kun je zien waar de productie plaatsvindt en zie je verschillende videobeelden van alle productiestappen.

Openingstijden & Entreeprijzen

Het Erlebnispark van Emsflower in Emsbüren is dagelijks van 10:00 tot 18:00 uur geopend.

Entreeprijzen 2019:

Volwassenen: € 9,50

Kinderen 4 – 12 jaar: € 5,00

Kinderen 0 – 3 jaar: gratis

Voor meer info: www.emsflower.de

 

17 gedachten over “Erlebnispark van Emsflower

  1. Pingback: Halloween bloghop 2018 | Blogsbyingrid

  2. Pingback: 5 Uitjes voor kinderen net over de grens in Duitsland - tipsvoorjou.com

  3. wat een goede tip, ik vind een vlindertuin altijd zo mooi en een leuke speeltuin er bij dat doet altijd goed voor een uitje met het gezin.

  4. De vlindertuin lijkt mij het leukste, want ik vind het leuk om deze dieren te zien. Altijd vrolijk met die kleurtjes en de prijs valt mee voor zo’n mooi park.

  5. Wat leuk! Dat is hier ook niet zo gek ver vandaan, maar ik had er nog nooit van gehoord! Terwijl we best vaak even de grens over gaan.

Geef een reactie