Spaghetti Carbonara in Verona

spaghetti-7113_1920Van My Food Blog kreeg ik de vraag een gastblog te schrijven over mijn bijzonderste vakantie food herinnering: welk gerecht staat me nog heel goed bij omdat het zo lekker of bijzonder was? Dat is voor mij geen bijzonder gerecht zoals insecten of andere dieren die wij hier meestal niet eten. Ik hoefde niet lang na te denken: Voor mij is het de pasta Carbonara die ik in 2009 at op het terras aan Piazza Bra in Verona. 

arena-485720_1920Tijdens de rondreis van 10 dagen die we maakten langs de noordelijke Italiaanse meren, logeerden we een paar dagen in de buurt van Verona. Een stad die we absoluut wilde bezoeken. We winkelden, liepen over de markt, ontdekten de stad en het huis van Juliet (van Romeo & Juliet) en bezochten de Arena. Aan het plein bij de Arena liggen ook terrassen en daar besloten we een hapje te eten.

Hoewel ik absoluut een pasta fan ben, kende ik zeker niet alle Italiaanse pasta’s. Tijdens deze vakantie had ik al verschillende pasta’s geprobeerd. Ik nam nu een spaghetti carbonara. Dit had ik nog nooit gehad, maar het smaakte echt verrukkelijk.

Over deze heerlijke pasta en mijn poging om deze thuis ook te maken, lees je verder in My Food Blog.

Heb jij een bijzonder gerecht op reis gegeten?

 

8 gedachten over “Spaghetti Carbonara in Verona

  1. Ah Verona, het staat op mijn lijstje van steden die ik wil bezoeken, maar tot nu toe nog niet gelukt. Binnenkort toch eens werk van maken en dan maar ineens die spaghetti carbonara proberen 😉

  2. Oh Verona, ben er lang geleden ook een keertje geweest. Ik kan eigenlijk niet zo meteen iets bedenken waar ik heel lekker gegeten heb

  3. Vind het zo knap dat je nog precies weet waar je die fantastische carbonara hebt gegeten! Dan moet hij wel speciaal zijn geweest. Ik herinner mij nog fantastisch ijs in San Gimignano, was zo’n gelateria die verschillende prijzen had gewonnen. Als een engeltje…

  4. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Recept: Spa­ghet­ti car­bo­na­raBlogsbyingrid

Geef een reactie