Favoriete knuffel

IMG_20180831_154738_0Ook al zijn de meiden al zes en bijna acht. Ze hebben allebei een favoriete knuffel die nog lekker bij hun in bed slaapt. De knuffel hebben ze al vanaf hun geboorte en is altijd overal mee naar toe genomen.

IMG_20180831_154353_1Toen Anne geboren werd, kregen we deze leuke roze muis. Deze knuffel heeft altijd in haar ledikantje gestaan en toen ze wat groter werd, pakte ze hem lekker om te knuffelen. Niet alleen in bed, maar ook overdag. Toevallig kregen we deze knuffel twee keer als kraam cadeau. En dat was helemaal niet erg, want het is alleen maar heel fijn om een reserve knuffel van de favoriete knuffel te hebben. En zo kon ik de knuffel ook af en toe eens in de wasmachine doen. Annes knuffel heeft geen naam. Ze heet gewoon Muis.

Ook Emma heeft een favoriete knuffel. Dit knuffeldoekje is haar favoriet. Ook zij heeftIMG_20180905_132125_2 deze al vanaf haar geboorte. Voor haar hebben we toen een reserveknuffel erbij gekocht. Nu is Emma een meisje dat dol is op knuffels. Ze heeft er heel erg veel en de meesten slapen gezellig bij haar in bed. Het is dan ook  best druk bij haar in bed. Soms vraag ik me af of ze wel lekker kan liggen tussen al die knuffels. Maar zij vindt het geweldig. Ook Emma’s knuffel heeft geen naam. Ze noemt hem Knuf.

De knuffels gaan ook met de meiden mee wanneer ze uit logeren gaan of wanneer we op vakantie gaan. Maar dan alleen in de auto en in bed. Ze gaan niet mee naar buiten om te spelen bijvoorbeeld. Want we willen ze natuurlijk niet kwijtraken.

Het leuke is, dat ik mijn eigen favoriete knuffel ook nog steeds heb. Met dit kleineIMG_20180905_132148_6 knuffelbeertje heb ik altijd geknuffeld en geslapen. Mijn moeder kreeg het vroeger bij de luiers en het was mijn lieve vriendje. Zo leuk dat die bewaard is gebleven. Hij heet Charlie. Geen idee wie die naam bedacht heeft.

Ook de meiden vinden dat erg leuk om te zien. Dat mama ook een knuffeltje had vroeger. Ze mogen er alleen niet mee spelen, hebben we afgesproken. Want het zou jammer zijn als die kapot gaat of kwijt raakt.

Heb jij je knuffel van vroeger nog?

En hebben jouw kinderen een favoriete knuffel?

18 gedachten over “Favoriete knuffel

  1. mijn zoon ging altijd reuze slordig met zijn knuffels om : dan was de een favoriet, dan de ander. Tot hij twee pluche handpoppen kreeg : knabbel en babbel…

  2. Ah zo leuk om te zien. Ik heb mijn favo knuffel inderdaad nog van toen ik klein was. Een konijntje dat van ellende aan elkaar hangt maar still going strong na 40 jaar hoor 🙂

  3. ik heb mijn favoriete knuffel ook nog steeds. Ik duwde vroeger altijd mijn neus ertegen omdat ik van de geur slaperig werd. Nu weet ik dat die geur gewoon ‘stof’ was want die knuffel is gevuld met stro en kon dus niet gewassen worden. Gelukkig heb ik geen hooikoorts 🙂

  4. Mijn favo knuffel van vroeger heb ik nog wel ja! Een inmiddels half kale witte kat, die ooit geluid maakte. Slaap er overigens niet meer mee hoor 😉 De kinderen hebben steeds een andere favoriet en hun bed vol liggen met 1000 knuffels.

Geef een reactie