Puur genieten van thee

IMG_20181003_110725_8.jpgDat ik een enorme theeleut ben, wisten jullie misschien al. Ik hou absoluut niet van koffie, maar kan de hele dag thee drinken. Mijn favoriet is groene thee, maar ik vind het ook leuk om bijvoorbeeld op vakantie andere smaken verse thee te proeven en mee te nemen. Toen ik dit boek Puur genieten van thee van Deltas tegen kwam, was ik dan ook meteen enthousiast. Een boek alleen maar over thee. Lees je mee?

9200000098563062 (1)

Dit ontzettend mooie boek met veel foto’s gaat over thee. En dan niet de thee in standaard theezakjes die je in de supermarkt koopt, maar over losse bladthee. Deze is niet alleen lekker(der) maar bevat ook geen toevoegingen. Er bestaan heel veel soorten thee en in dit boek komt een aantal soorten aan bod.

9200000098563062 (1)

In het boek worden wel 20 soorten losse bladthee besproken. Zo leuk om te lezen. Ik kende ze zeker niet allemaal. Ook komen de verschillende smaken – van tropische vruchten en bloemachtige tot houtachtig – en melanges aan bod. En dan hoe zet je thee? Daar zijn verschillende methodes voor. Dat wist ik niet, maar is leuk om te lezen en een keer thuis uit te proberen.

IMG_20181003_110902_9

Het derde hoofdstuk vond ik ook erg leuk om te lezen. Hier wordt de gemalen thee – Matcha – beschreven. Ik had hier al eens van gehoord maar kende het verder eigenlijk niet.

Tenslotte komt ook icetea, huisgemaakt cola en verse vruchtenthee aan bod. Nooit geweten dat er zoveel mogelijkheden zijn voor thee. De titel past dan ook perfect bij dit boek: Puur genieten van thee.

Ook enthousiast geworden? Dit boek van Deltas kost € 9,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789044753165.

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

18 gedachten over “Puur genieten van thee

  1. Dat zou wel van pas komen. Heb van mijn broer een paar zakjes losse thee gekregen. Hij heeft toen wel uitgelegd welke thee het was en wanneer je best welke soort dronk enz. maar eerlijk gezegd…. Ik weet er niks meer van.

  2. Grappig dat er gewoon een heel boek komt over thee! Ik drink voornamelijk groene thee, ook wel cappuccino maar eigenlijk de hele dag door wel thee.

  3. ik zou de hele dag door koffie kunnen drinken, ware het niet dat ik daar toch wat hyper van word…ik heb het heus wel geprobeerd met thee hoor…maar behalve zwarte Chai thee, vind ik het gewoon niks…

  4. Losse thee is zoveel beter dan theezakjes (zegt mijn mondhygiëniste). Je krijgt dan veel minder aanslag op je tanden en de thee is veel puurder. Een boek over thee zou ik niet perse graag willen lezen, maar ik drink dan ook erg graag een paar kopjes koffie per dag (latte macchiato dan 😉

  5. Pingback: Matcha thee van Bare Tea (met korting!) | Blogsbyingrid

  6. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Wel of geen Quooker?Blogsbyingrid

Geef een reactie