Wel of geen Quooker?

Zo’n vijf jaar geleden bouwden we ons nieuwe huis. En daarbij hoort natuurlijk het uitzoeken van een heleboel dingen. De vloeren, de badkamer en natuurlijk de keuken. Gelukkig waren we vrij snel in de keuze voor een keuken. We hadden in ons oude huis een hoogglans witte greeploze keuken met granieten blad en wilden dit ook in ons nieuwe huis. Toch werd de keuken helemaal anders dan de keuken die we hadden. Over een Quooker hadden we het toen niet. Maar misschien is dat toch best handig.

Een nieuwe keuken

In ons nieuwe huis hebben we best een grote keuken. Op advies van de keukenspecialist kozen we voor een keuken met een kookeiland. Daar hadden we zelf niet direct aan gedacht, maar gezien de ruimte, kon het prima. En daar zijn we zo blij mee. We hebben lekker veel ruimte, ook opbergruimte en toch voldoende ruimte over om rond te lopen. We hebben ook echt een eiland waar je een rondje om kunt lopen. Ook erg leuk voor kinderen! Aan de ene kant van onze keuken hebben we een wand met de combi-oven en veel opbergruimte. In het midden het kookeiland met inductieplaat en afzuigkap in het plafond en aan de andere kant bij het keukenraam is het aanrecht met spoelbak. Daar zit ook de koelkast en de vaatwasser. Een keuken van alle gemakken voorzien dus.

Een kokend water kraan

Over een kokend water kraan hebben we het toen maar heel even gehad en vonden we toen eigenlijk niet nodig. Maar daar denk ik nu soms wat anders over. Bij vriendinnen zie ik het gemak van een kokend water kraan. En zelf ben ik een enorme theeleut dus eigenlijk is zo’n kokend water kraan super handig. Heb je zin in een kopje thee, dan gebruik je de kokend water kraan en is je kopje thee direct klaar.

Lees ook: Puur genieten van thee

En je hebt ook geen waterkoker mee nodig. Dus je hebt minder op je aanrecht staan en meer ruimte. Ook met koken lijkt het me handig. Wij hebben wel een boiler in de keuken maar dat is natuurlijk niet te vergelijken met een kokend water kraan. Dus eigenlijk zie ik best wel voordelen. Maar kun je een kokend water kraan makkelijk in een bestaande keuken plaatsen?

Een kokend water kraan in een bestaande keuken

Uiteraard heb ik me er even in verdiept. Ik zou best een kokend water kraan willen, maar dan wel eentje die past bij onze keuken en zonder dat er veel breek werk aan te pas komt. Vriendinnen hebben een Quooker en deze blijk je zowel in nieuwe als in bestaande keukens te kunnen plaatsen.

Er zijn verschillende modellen Quooker en twee daarvan kunnen zelfs makkelijk gemonteerd worden zonder dat er een extra kraangat geboord moet worden. Dat klinkt geweldig toch?!

Welke Quooker

keukenkraan

Er bestaan verschillende modellen Quooker. Zelf vind ik de Flex wel mooi en praktisch. De Flex is de enige Quooker met een handige, flexibele uittrekslang. De kraan die we nu hebben, heeft ook een uittrekslang. Ik vind dat ideaal.

De Quooker is er ook in verschillende kleuren, zoals chroom, roestvrij staal en zwart. Daarnaast zijn er nog veel keuzes te maken. Naast warm, koud en kokend water kun je de Quooker ook combineren met de Quooker CUBE voor gekoeld en bruisend water. Dat hoeft van mij dan weer niet. En je kunt de capaciteit van de Quooker bepalen. Een Quooker voor 3 liter kokend water, of een Quooker voor 7 liter kokend water en 15 liter warm water en tenslotte een Quooker voor 7 liter kokend water en onbeperkt warm water.

Wat kost een Quooker?

Een Quooker heb je al vanaf ongeveer € 1.200. Dan heb je de meest eenvoudige Quooker. Hoe meer uitbreidingen je kiest, hoe duurder de Quooker wordt. Dat is natuurlijk een uitgave waar je even over na moet denken. Bij een nieuwbouwhuis zit de keuken en dus de warm water kraan in de uitgaven voor de woning en dus in de hypotheek. Voor een bestaande keuken moet je de Quooker zelf betalen.

Ik denk dat wij nog eens goed gaan bedenken of we een kokend water kraan willen en welke mogelijkheden we dan willen. Maar ik zie de voordelen wel van zo’n kraan. En als ik dat bij vriendinnen zie, dan denk ik toch dat wij ook een Quooker gaan aanschaffen!

Heb jij een Quooker?

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

8 gedachten over “Wel of geen Quooker?

  1. Onze jongens waren nog klein toen we een nieuwe keuken uitkozen en besloten het toen niet te doen, nu drinken we zoveel thee dat ik wel eens denk, het was makkelijk geweest, maar ach nu zet ik even de waterkoker aan en dat gaat ook prima.

    • Yes en super blij mee. Niet alleen handig voor de thee maar ook voor de pasta en rijst en om ovenschalen mee los te weken, de afwasborstel even schoon te spoelen etc etc.

  2. Wij hadden laatst precies hetzelfde! We zijn aan het verbouwen en er gaat dus ook een nieuwe keuken komen. Wij hebben uiteindelijk besloten het niet te doen en in plaats daarvan voor een Bora te gaan. Misschien dat we de kraan later nog vervangen, ik vond het nu teveel geld wat ik dus liever aan wat anders besteedde 🙂

  3. Ik ben ergens in de prehistorie blijven steken want ik kook mijn water in een pannetje op het vuur 🙂

Geef een reactie