Kun je gamen in de ruimte?

De ruimte blijft iets fascinerends. Ook voor kinderen. En juist daarom hebben ze ook veel vragen over de ruimte en leven in de ruime. Hoe gaaf is het dat allerlei grappige, persoonlijke en gekke vragen van kinderen zijn gesteld aan de Nederlandse astronaut André Kuipers. Zijn antwoorden vind je in dit leuke boek.

101 vragen aan astronaut André Kuipers

In dit boek ontdek je alles over het leven van een astronaut. André Kuipers beantwoordt 101 fantastische vragen van kinderen, zoals:
– Kun je pizza eten in de ruimte?
– Zijn er ook (Nederlandse) vrouwen astronaut?
– Ben je bang voor buitenaards leven?
– Als je in je ruimtepak jeuk aan je neus krijgt, wat doe je dan?
– Hoe moet je naar de wc zonder dat de drollen zweven?

Het boek heeft ruim 100 pagina’s en is helemaal in kleur. Naast de vragen en de uitgebreide antwoorden, staat er een heleboel informatie in dit boek en ook veel ‘wist je datjes’. Ook staan er op elke pagina gave foto’s van de ruimte en ruimteschepen. Het is niet alleen een leuk boek met soms hilarische vragen, maar je leert ook een heleboel over de ruimte. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar. Met jongere kinderen kun je uiteraard samen lezen en de mooie foto’s bekijken.

André Kuipers is de eerste Nederlandse astronaut die twee keer naar de ruimte vloog. Hij woonde en werkte 204 dagen ‘in space’. Sander Koenen is journalist en schrijver. Ruimtevaart is zijn favoriete onderwerp. André en Sander hebben hun eigen theatershow, een museumattractie en samen maken ze filmpjes, verhalen en boeken: Space Academy neemt je mee op een waanzinnige ontdekkingsreis door de ruimte.

Lees ook: Lezen: André Kuipers – 3 2 1 GO!

Waar te koop?

Dit leuke en leerzame ruimteboek van uitgeverij de Witte Leeuw kost € 14,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij kinderboeken.nl of bol.com. ISBN: 9789492901866

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920
facebook-icon-preview-1-400x400

3 gedachten over “Kun je gamen in de ruimte?

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Winnen: André Kuipers en De Kleine Astronauten – doeboekBlogsbyingrid

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: André Kuipers – Hoe word ik astronaut?Blogsbyingrid

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: André Kuipers – Atlas van de AardeBlogsbyingrid

Geef een reactie