Mijn kind is bang

De meeste kinderen zijn wel eens bang. De een is bang voor een monster onder zijn bed, een ander heeft nachtmerries en wordt dan bang wakker. Sommige kinderen zijn bang voor dieren zoals honden of spinnen, maar sommige kinderen hebben ook andere angsten zoals bijvoorbeeld faalangst. In dit boek staan tips en adviezen, technieken en oefeningen en meer om de angst bij een kind bespreekbaar te maken en hulp te bieden. Een interessant boek om te lezen.

Mijn kind is bang

Het boek is ingedeeld in verschillende hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk gaat over praten en luisteren. Hoe kun je met je kind praten, ook als het niet zo’n prater is en hoe luister je goed? In het tweede hoofdstuk gaat het over je kind helpen ontspannen. Dit kan door samen een boswandeling te maken, te sporten een dagboek bijhouden of lekker gek doen en dansen.

In het derde hoofdstuk komen opkikkers voor het humeur aan bod. Dat kunnen leuke dingen zijn zoals verwennen met iets leuks of lekkers, maar ook dingen zoals opruimen. Daar kun je je hoofd leeg mee maken en dat kan je humeur verbeteren. Hoofdstuk vier gaat over het aanleren van een positieve instelling door middel van bijvoorbeeld dankbaar zijn en (positief) omdenken. Het vijfde hoofdstuk gaat over het zorgen voor een rustige thuisomgeving. Daar horen huisregels bij maar ook gezond eten en drinken. Hoofdstuk zes gaat over levensvaardigheden. Dat klinkt best zwaar en moeilijk. Het gaat hierbij om methoden om bijvoorbeeld een conflict op te lossen of je grenzen aan te geven. Maar ook situaties op school en mindfulness voor kinderen komen aan bod.

Set of inspirational handwritten quotes. Mindfulness, self love and compassion concept. Vector handwritten lettering.

Hoofdstuk zeven gaat over zorgen voor jezelf. En dan word jij als ouder bedoelt. Denk daarbij aan het goede voorbeeld geven, aardig zijn voor jezelf en situaties durven te aanvaarden. Het laatste hoofdstuk gaat over hulp vragen. Het kan natuurlijk zijn dat je er samen niet uitkomt en besluit dat hulp van buitenaf beter is voor jullie. Dan kun je hulp zoeken. Je kunt online informatie opzoeken of zelfhulpboeken lezen, maar je kunt ook eens met de huisarts praten.

Dit boek is geen zelfhulpboek met oefeningen en zal de angst niet zomaar laten verdwijnen. Wel kan het je helpen om er beter of anders mee om te gaan. Het boek heeft ruim 120 pagina’s en is op een leuke en luchtige manier geschreven. Het boek is gericht op ouders en het is dus niet de bedoeling om je kind dit boek te laten lezen. Wel kun je met de tips in dit boek je kind helpen en bijstaan.

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Dit boek van uitgeverij Deltas kost € 16,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via bol.com (ISBN: 9789044759754).

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie