Lezen: André Kuipers – Atlas van de Aarde

De ruimte blijft iets fascinerends. Je hebt bij ons al meerdere boeken over de ruimte voorbij zien komen. En nu is er weer een nieuw boek van de Nederlandse astronaut André Kuipers: Atlas van de aarde – Reis om de wereld met de Kleine Astronauten. In dit boek kijk je vanuit de ruimte naar 16 bijzondere plekken op aarde, waaronder Nederland.

Lees ook: Kun je gamen in de ruimte?

Atlas van de aarde – Reis om de wereld met de Kleine Astronauten

Wij lezen altijd eerst even de achterkant van een boek. Van de tekst achterop Atlas van de aarde – Reis om de wereld met de Kleine Astronauten word je al direct enthousiast:

“In 90 minuten een reis om de wereld maken? Het kan! Vlieg mee met de Kleine Astronauten aan boord van een raket en ontdek de aarde vanuit de ruimte. De raket gaat 28.000 kilometer per uur. Dat betekent dat je in 90 minuten een heel rondje om de aardbol vliegt. En dat per dag dus zestien keer! In Atlas van de aarde kijk je vanuit de ruimte naar zestien heel bijzondere plekken waardoor je op een andere manier gaat kijken naar de mooie, maar kwetsbare planeet waarop wij wonen. Dit bijzondere, grote kijkboek is een ruimteavontuur, atlas, fotoboek én encyclopedie in één. Boordevol unieke foto’s die André Kuipers tijdens zijn ruimtemissie maakte, illustraties en interessante weetjes. Je raakt niet uitgekeken! “


Atlas van de aarde – Reis om de wereld met de Kleine Astronauten is geschreven door André Kuipers. André Kuipers kennen de meeste kinderen inmiddels wel. Van televisie, het journaal of een van zijn boeken, zoals André Kuipers – 3 2 1 GO!. André Kuipers woonde en werkte in totaal 204 dagen in het internationale ruimtestation ISS. Dit boek van André Kuiper is leuk voor alle kinderen die dromen van reizen door de ruimte, of daar gewoon meer over willen weten. Het boek is geschikt voor kinderen van ongeveer vijf tot tien jaar.

Lees ook: André Kuipers – Hoe word ik astronaut?

Het boek heeft 48 pagina’s en is helemaal in kleur. Het boek staat boordevol informatie en leuke weetjes. Ook staan er op elke pagina gave illustraties en foto’s van de ruimte en ruimteschepen. Je leert een heleboel over de ruimte en komt in je reis langs 16 mooie plekken op aarde zoals Dubai, Australië, Namibië, maar ook Nederland en de Alpen. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer vijf jaar. Maar ook voor oudere kinderen is het een leuk boek met super mooie foto’s en illustraties en daardoor erg interessant en indrukwekkend.

Waar te koop?

Dit leuke en leerzame ruimteboek van uitgeverij de Witte Leeuw kost € 16,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij kinderboeken.nl of Bookspot. ISBN: 9789493236097

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie