Welk merk smartphone kies jij?

Wanneer je een nieuwe mobiele telefoon nodig hebt, koop je meestal hetzelfde merk als de vorige, maar dan een nieuwe model. Herken je dat? Als ik naar mezelf kijk in ieder geval wel. Toch kies ik af en toe eens voor een ander merk en voor de kinderen keek ik ook naar goedkopere alternatieven. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan vooral even verder.

Van mijn eerste mobiele telefoon tot nu

Mijn eerste telefoon was een Hi Swing. Later volgde verschillende types Nokia. Daarna was ik een tijdje fan van HTC. Die HTC had ik als privé telefoon en op mijn werk kreeg ik een BlackBerry. Dat was even wennen, maar ook best een handige telefoon. Toen ik van werk wisselde, kreeg ik een Apple IPhone. Die was op zich heel handig in gebruik, maar privé koos ik op dat moment voor een Samsung. En zo heb ik al aardig wat verschillende merken gehad.

Apple versus Samsung

Voor mijn gevoel zijn er twee kampen in de wereld van de mobiele telefoons. Of je bent helemaal weg van Apple en hebt daar alles van, dus ook de IPad en de IPhone. Of je bent fan van Samsung en hebt daar een mobiele telefoon en tablet van. Zelf heb ik dus een Samsung. Waarom? Geen idee eigenlijk. Gewoon omdat ik dat gewend ben en het fijn vindt. Waarom zou ik dan kiezen voor iets anders?

Goedkopere alternatieven

gsm kapot

Een paar jaar geleden ging mijn mobiele telefoon kapot. Het duurde nog een paar maanden voor mijn abonnement afliep en ik een nieuw toestel kon kiezen, dus ik had iets nodig om die tijd te overbruggen. Ik ging naar de lokale mobiele telefoon winkel in het dorp en we bespraken de alternatieven. Ik weet niet meer welk (B)merk ik koos, maar ik weet wel nog dat ik niet tevreden was. De telefoon was langzaam, bleef hangen en ik heb zelfs nog een nieuwe gekregen omdat de oude vastliep. Veel gedoe en daar hou ik niet van. Ik heb de paar maanden overbrugd maar was blij toen ik mijn nieuwe Samsung mobiel kreeg.

Toch zijn er verschillende goede en goedkopere alternatieven. Misschien ken je het merk Xiaomi en overweeg je een Xiaomi telefoon kopen. Xiaomi belooft snel, betaalbaar en met veel mooie extra’s te zijn. De prijs is inderdaad fors lager. De smartphones van Xiaomi zien er mooi uit en beloven snel en makkelijk te werken. Een concurrent voor de gevestigde merken als Apple, Samsung en Motorola dus. Ik ben stiekem wel benieuwd. Misschien niet direct voor mezelf, maar wel bijvoorbeeld voor de kinderen.

Lees ook: Een mobiel voor je kind

Onze kinderen hebben een mobiele telefoon

kind met smartphone

Onze meiden zijn nu negen en elf jaar oud en hebben allebei een smartphone. Natuurlijk wordt hun smartphone veel gebruikt voor spelletjes en TikTok. En op de basisschool hebben kinderen eigenlijk nog geen mobiele telefoon nodig. Toch vinden we het fijn dat de meiden al een mobiel hebben. Ze blijven tegenwoordig vaker even alleen thuis, of gaan met vriendinnen shoppen in het dorp en dan kunnen ze ons toch bereiken. En ook wanneer ze buiten spelen en wel hun mobiel mee hebben, dan kan ik ze even bellen als ik even een boodschap ga doen. Ook leren ze zo omgaan met hun mobiel, want die gaan ze op de middelbare school toch echt nodig hebben. En twijfel je over wanneer je je kind een mobiele telefoon geeft of welke regels je daarover kunt afspreken, dan kun je altijd terecht op verschillende opvoed sites.

Onze meiden hebben allebei een Samsung. Eigenlijk komt dat gewoon omdat wij ook een Samsung hebben. Hun eerste mobiele telefoon hebben ze van ons gekregen. Als ze wat ouder zijn en ze willen een nieuwe telefoon dan mogen ze best zelf kiezen. Maar ik wil ze wel uitleggen wat de verschillen zijn en dat de prijzen ook heel verschillend zijn. En misschien kiezen ze dan toch niet voor een duur merk, maar voor een goedkoper alternatief.

Welk merk mobiele telefoon heb jij?

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie