Lezen: André Kuipers – Hoe word ik astronaut?

De ruimte blijft iets fascinerends. Wanneer je de zon, de maan en de sterren ziet. Dat is echt ver weg. Hoe zal het daar zijn. Om daar naar toe te kunnen gaan, kun je astronaut worden. Net als de Nederlandse astronaut André Kuipers. En in dit leerzame boek ontdek je wat je allemaal moet doen voordat je als astronaut een ruimtereis kunt maken.

Lees ook: Kun je gamen in de ruimte?

André Kuipers – Hoe word ik astronaut?

Astronaut. Dat is zo’n beroep waar kinderen van dromen. Een beetje magisch ook. Hoe word ik astronaut? is dan ook het boek voor toekomstige ruimtevaarders en alle kinderen die meer over de ruimte willen weten. Astronaut is misschien wel het spannendste beroep dat er bestaat. Maar hoe word je het? Wat moet je er allemaal voor doen?
Wat voor soort trainingen krijg je en wat moet je allemaal leren? En waarmee kun je vandaag al beginnen? Maak bijvoorbeeld een ritje in een achtbaan en ontdek hoe goed (of juist niet goed) jij tegen G-krachten kunt. Of voel onder water een klein beetje hoe het is om gewichtloos te zijn.

Blogsbyingrid -André Kuipers - Hoe word ik astronaut?

Hoe word ik astronaut? is geschreven door André Kuipers en Govert Schilling. André Kuipers kennen de meeste kinderen inmiddels wel. Van televisie, het journaal of een van zijn boeken, zoals André Kuipers – 3 2 1 GO!. André Kuipers woonde en werkte in totaal 204 dagen in het internationale ruimtestation ISS. Govert Schilling is wetenschapsjournalist en weet alles over de maan, de planeten en de sterren. En samen schreven ze dit leuke boek
boordevol interessante weetjes en feiten. Voor alle kinderen die dromen van reizen door de ruimte, of daar gewoon meer over willen weten.


Het boek heeft bijna 90 pagina’s en is helemaal in kleur. Het boek staat boordevol informatie en ook veel ‘wist je datjes’. Ook staan er op elke pagina gave foto’s van de ruimte en ruimteschepen. Je leert een heleboel over de ruimte en wat erbij komt kijken om een echte astronaut te worden. Je moet bijvoorbeeld sportief zijn, geen last hebben van claustrofobie en bijvoorbeeld tijdens de opleiding meerdere medische onderzoeken ondergaan. Niet bang zijn voor een prikje dus. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar. Emma vindt het wel een interessant boek en vooral de foto’s zijn indrukwekkend. En met jongere kinderen kun je uiteraard samen lezen en de mooie foto’s bekijken.

André Kuipers - Hoe word ik astronaut?

Waar te koop?

Dit leuke en leerzame ruimteboek van uitgeverij de Witte Leeuw kost € 15,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij kinderboeken.nl of bol.com. ISBN: 9789493236028

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

2 gedachten over “Lezen: André Kuipers – Hoe word ik astronaut?

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: Op ontdekking door de ruimte (Lonely planet junior)Blogsbyingrid

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: André Kuipers – Atlas van de AardeBlogsbyingrid

Geef een reactie