Lezen: Op ontdekking door de ruimte (Lonely planet junior)

De ruimte blijft iets fascinerends. Je hebt bij ons al meerdere boeken over de ruimte voorbij zien komen. En nu is er weer een nieuw boek over de ruimte: Op ontdekking door de ruimte (Lonely planet junior). Dit boek neemt je mee op ontdekkingsreis door het verleden, heden en de toekomst van de ruimteverkenning. Hoe verliep de eerste maanlanding? Waar dienen ruimtestations voor? En gaan we binnenkort op vakantie naar Mars?

Lees ook: Alles wat je wilde weten over sterren en planeten

Op ontdekking door de ruimte (Lonely planet junior)

Boeken over de ruimte blijf ik leuk vinden. De meiden vinden het ook wel interessant. Het is iets indrukwekkends en ongrijpbaars. En daardoor juist zo interessant. Dit boek neemt je mee in de ruimte. Eerst met een korte inleiding met het tijdperk en de tijdlijn van ruimteverkenning. Daarna volgen verschillende hoofdstukken. Zo komen de eerste stappen in de ruimte aan bod, zoals telescopen, raketten en satellieten. Vervolgens komen ruimtereizigers aan bod. Zo gingen er ook vele dieren de ruimte in en in 1961 de eerste mens. Ook komt het zonnestelsel uitgebreid aan bod. De verschillende planeten worden uitgebreid behandeld, maar ook ruimte robots zoals mars rovers worden beschreven. Het laatste hoofdstuk gaat over het afspeuren van het heelal met bijvoorbeeld telescopen. Ook wordt stilgestaan bij het ruimte toerisme. Dat is natuurlijk iets van deze tijd waarin gesproken wordt dat naar de ruimte kunnen reizen als toerist. Al is dat wel enorm duur. Ook wordt nog even stilgestaan bij de toekomst van de ruimteverkenning en welke missies nog gepland zijn.

Lees ook: André Kuipers – Hoe word ik astronaut?

Het boek ziet er echt super mooi uit. met heel veel duidelijke informatie. Het boek heeft 90 pagina’s en is helemaal in kleur. Het boek staat boordevol informatie en leuke weetjes. Ook staan er op elke pagina mooie illustraties en foto’s van de ruimte en ruimteschepen. Je leert een heleboel over de ruimte, het zonnestelsel en een stukje geschiedenis van de eerste ruimtereizen Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar.

Waar te koop?

Dit leuke en leerzame ruimteboek van uitgeverij de Deltas kost € 24,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bookspot. ISBN: 9789044761504

1 gedachte op “Lezen: Op ontdekking door de ruimte (Lonely planet junior)

  1. Pingback: Waarom kunnen astronauten niet boeren?Blogsbyingrid

Geef een reactie