Lezen: Alles wat je wilde weten over sterren en planeten

De ruimte, het heelal, zonnen, sterren en planeten. Dat is super interessant, maar ook een beetje ongrijpbaar. In dit boek van uitgeverij Deltas wordt de boeiende wereld van de astronomie uitgelegd. Een boeiend infoboek voor astronauten in de dop vanaf ongeveer acht jaar.

Alles wat je wilde weten over sterren en planeten

Om een onvergetelijke reis door te ruimte maken, hoef je eigenlijk alleen maar even naar buiten te gaan en naar de lucht te kijken. En hou vooral dit boek bij de hand. Ontdek het heelal en kom alles te weten over planeten, planetoïden, kometen, sterren, nevels, zwarte
gaten en meer. Je leert een zonneoventje te maken om koekjes te bakken, de zeeën
van de maan te zoeken en je gewicht op Jupiter te berekenen.

Het boek heeft ruim 120 pagina’s en heeft vijf hoofstukken. Het eerste hoofdstuk gaat over het heelal gezien vanaf de aarde. Het boek is helemaal in kleur en bevat veel foto’s en illustraties. Het tweede hoofdstuk gaat over de maan. Daarna volgt het derde hoofstuk over de zon. In het vierder hoofdstuk komt het zonnestelsel aan bod. De verschillende planeten worden beschreven met mooie foto’s erbij. Uiteraard komt ook de aarde aan bod. Het laatste hoofdstuk gaat over de sterren. Het gaat over bijvoorbeeld de Poolster, de sterrenbeelden, melkwegstelsels en zwarte gaten.

sterren en planten

Anne heeft toevallig de komende periode het thema “de ruimte” op school. Dit boek gaat dus zeker mee naar school om samen in te lezen en te leren.

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Dit boek van uitgeverij Deltas kost € 19,95 en is vanaf 22 februari 2021 verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via bol.com; ISBN: 9789044759723.

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

2 gedachten over “Lezen: Alles wat je wilde weten over sterren en planeten

  1. Lijkt me een leuk cadeau-idee voor kids. Ik vind het vaak moeilijk om cadeautjes te verzinnen voor kinderen in een bepaalde leeftijd. Het gaat allemaal zo snel, en voor je het weet zijn ze er overheen. Dit soort blogs zijn lekker actueel en helpen dan echt!

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: Op ontdekking door de ruimte (Lonely planet junior)Blogsbyingrid

Geef een reactie