Goede voornemens: afvallen. De eerste week

weight-loss-2036966_1920Zoals je kon lezen, is een van mijn goede voornemens om de kilootjes er af te krijgen, die er in december aanvlogen. Want het is echt waar: You should working on your summer body in the winter! Er is nu bijna een week voorbij en in deze blog lees je hoe deze eerste week verliep. Ik ga jullie vanaf nu elke vrijdag op de hoogte houden. Deze week hadden de kinderen nog vakantie en ik weet niet of dat het nu makkelijker of moeilijker maakt. Ook trakteerde ik nog op mijn werk omdat ik jarig ben geweest.

Dinsdag 1 januari was het mijn verjaardag. Ook al hadden we dat zondags al uitgebreid gevierd, het was natuurlijk nog steeds een beetje feest. Dus deze dag was ik nog niet met goede voornemens bezig, want ik heb genoten van heerlijke taart en hapjes. Op woensdag was ik vrij. Ik ging al om 9 uur naar de supermarkt en kocht daar lekker veel groente en fruit. De meiden lagen tot 11 uur in bed TV te kijken en op de Ipad. Zo kon ik even aan het werk. Voor de rest was het een rustig dagje. Dit was een goed dagje wat lijnen betreft. Ontbijt en lunch gewoon met brood en niet gesnoept deze dag. Als avondeten aten we wortelstamppot met speklapjes en een lekker toetje.

mcdonald-998495_1280Op donderdag gingen de kinderen naar de BSO en moest ik werken. En omdat ik jarig ben geweest, trakteerde ik. Omdat er meer mensen zijn met goede voornemens heb ik niet getrakteerd op taart maar op een broodje voor de lunch. Zelf koos ik voor een meergranen stokbroodje gezond. Omdat er de volgende dag ook iemand jarig was, werd er dubbel getrakteerd. Zij trakteerde op lekkere cake en daar heb ik ook een plakje van genomen. Omdat we wat aan de late kant thuis waren en ik geen zin meer had om te koken, trakteerden we onszelf en de meiden op McDonalds. Niet echt een gezond dagje dus.

Vandaag heb ik eerst ’s ochtends gewerkt en ’s middags was ik vrij en ben ik lekker met de meiden thuis geweest. Dit was gelukkig weer een goed dagje wat lijnen betreft. Ontbijt en lunch weer gewoon met brood en niet gesnoept deze dag. Als avondeten aten we heel standaard (maar wel gezond) groente, aardappelen en vlees en ter afsluiting een lekker toetje.

Extra beweging heb ik deze dagen nog niet gehad. En met de drukke dagen die er op ons werk aankomen, zal ik de komende twee maanden ook niet gaan sporten. Het afvallen moet dus vooral komen van minder en gezonder eten. Deze eerste paar dagen kun je natuurlijk nog niet verwachten dat er al veel resultaat te zien is. Maar ik ga jullie de komende weken op de hoogte houden.

11 gedachten over “Goede voornemens: afvallen. De eerste week

  1. Succes! Ik probeer er ook wat kerstkilo’s en ander overtollig vet af te krijgen. Tip: ga niet te vaak op de weegschaal staan, max. 1x per week; dan lijkt je ineens veel sneller af te vallen…

  2. Veel succes alvast. Afvallen is ook dit jaar mijn grootste voornemen. De laatste feestjes zijn voorbij en dan kunnen we eraan beginnen

  3. Hi Hi nou de vakantie was bourgondisch maar geen gram aangekomen dat is prettig. Vandaag hebben we besloten om samen lid te gaan worden van een sportschool. Zodoende kunnen we naast een rondje rennen ook nog leuk bezig met andere spieren en op andere manier

  4. Succes met je goede voornemens! Ik ben in de afgelopen anderhalf jaar veel afgevallen, en probeer nu op dit gewicht te blijven. Ik zondigde ook regelmatig met Domino pizza of de Mc, maar de grootste reden van het afvallen was bij mij dat ik 5 tot 10 km per dag ben gaan wandelen (en dat nu nog steeds volhoud). Qua eten heb ik tot dusver weinig aan hoeven passen 🙂

  5. Succes met het afvallen.Ik heb mijn voedingspatroon stevig aangepakt – eet nu veel minder brood en sinds ik weet hoeveel calorieen belegde broodjes zijn, laat ik die ook maar voor wat ze zijn…

Geef een reactie