Goede voornemens

voornemens

Goede voornemens. Veel mensen starten het nieuwe jaar met goede voornemens. De voornemens zijn grofweg in te delen in dingen die je wilt verminderen en dingen die je juist meer wilt doen. Het minderen heeft vaak vooral betrekking op je gezondheid: minder eten, minder drinken, stoppen met roken. Dingen die je juist meer wilt doen, hebben vooral met tijd te maken: meer tijd voor familie/vrienden/leuke dingen doen. Daarnaast heb je nog de overige goede voornemens:  je leven meer ordenen, minder geld uitgeven, anderen helpen, iets nieuws leren. Wat zijn mijn goede voornemens voor 2019?

Vorig jaar schreef ik over mijn voornemens voor 2018. Ze waren eigenlijk vrij standaard

 • (meer) sporten en afvallen
 • een cursus of opleiding gaan doen
 • meer tijd om te lezen.

seo-896175_1920En ook dit jaar heb ik eigenlijk geen originele voornemens. Wel heb ik dit jaar wat doelen gesteld voor mijn blog. Maar die hebben dan vooral betrekking op het aantal te bereiken lezers. Ik zou het super vinden wanneer mijn blog inclusief mijn Facebook en Instagram verder zouden groeien dit jaar. Dus volg je me nog niet, dan zou ik het super leuk vinden wanneer je dat zou doen! Daarnaast hoop ik uiteraard op nog meer leuke samenwerkingen en win acties voor jullie. En zou ik me meer willen verdiepen in bijvoorbeeld Google, SEO en andere blog gerelateerde zaken. Heb je tips, ik hoor ze graag!

weight-loss-2036966_1920

 

Op persoonlijk vlak blijft mijn voornemen om (meer) te sporten en na de feestdagen weer wat kilootjes kwijt te raken. Misschien ga ik daar wel een wekelijkse rubriek van maken zodat jullie het kunnen volgen. Zou dat leuk zijn?

 

Toverland

Toverland – Maximus’ Blitz Bahn

En tenslotte wil ik (nog) meer leuke dingen doen met ons gezin. Genieten van de momenten dat we samen vrij zijn en leuke dingen ondernemen. Naarmate de meiden wat ouder worden, zijn er steeds meer leuke dingen om te doen. De (binnen)speeltuin blijft best leuk maar nu vinden ze de dierentuin en pretparken ook erg leuk. Ze durven in meer attracties en houden de dag langer vol.

Volhouden

Goede voornemens zijn meestal van korte duur. De eerste week en in januari is iedereen er nog druk mee bezig en dan wordt het langzaam minder. Laat mijn laatste goede voornemen dan zijn om me aan mijn voornemens te houden!

Heb jij goede voornemens?

 

15 gedachten over “Goede voornemens

 1. Ik heb geen goede voornemens speciaal rond de jaarwisseling. Deze heb ik het hele jaar door wel. Daarentegen is het wel een leuk moment om eens bij dingen stil te staan en daaruit komen natuurlijk ook wel wat wensen voor het komende jaar, maar echt voornemens nee. Ik hoop natuurlijk ook dat mijn website blijft groeien, mijn familie/vrienden/vreemden allemaal gezond blijven en genieten van het leven. Maar ja dat hoop ik eigenlijk elke dag wel. Heb van de sportschool wel eens gehoord dat januari de drukste maand is hihi. Veel goede voornemens die later in de maand al weer wegebben 🙂

 2. Ik noem het dit jaar geen voornemens, maar projecten. Hierover verschijnt morgen een artikel op mijn blog, projecten waar ik gewoon mee aan de slag wil zonder dat er direct een resultaat tegenover moet staan waardoor het denk ik makkelijker is om het vol te houden.

 3. Ik vind het hartstikke goed dat je wel voornemens hebt hoor (als dat zo voelt). Zelf geloof ik er eigenlijk niet in. In die zin. Ik vind dat je goede voornemens het hele jaar door ‘moet’ hebben en niet alleen per 1 januari. Klinkt wel ‘hard’ en zo bedoel ik het niet. Ik probeer – zoals Nicole zegt – door te gaan op dezelfde voet. Want ondanks dat ik geen specifieke goede voornemens heb, heb ik wel doelen.

 4. Pingback: Goede voornemens: afvallen. De eerste week | Blogsbyingrid

 5. Pingback: Goede voornemens: afvallen. Week 2 | Blogsbyingrid

 6. Pingback: Goede voornemens: afvallen. Week 3 | Blogsbyingrid

 7. Pingback: Goede voornemens: afvallen. Week 4 | Blogsbyingrid

 8. Pingback: Goede voornemens: afvallen. Week 5 | Blogsbyingrid

 9. Pingback: Goede voornemens: afvallen. Week 6 | Blogsbyingrid

 10. Pingback: Eetdagboek | Blogsbyingrid

Geef een reactie