Goede voornemens: afvallen. Week 4

weight-loss-2036966_1920

Dit is al weer de vierde week waarin we proberen de december kilo’s langzaam er af te krijgen. Want dat is een van mijn goede voornemens. In deze blog een overzichtje van een vrij gewone week waarin geen etentjes of andere dingen op de planning stonden. 

Doel

Deze week ga ik proberen om dagelijks maximaal 1500 calorieën te eten. En ja dan let ik natuurlijk wel op wat ik eet. Ik wil graag gewoon kunnen ontbijten, lunchen en dineren zonder hongergevoel. En als het kan een toetje. Het minder eten gaat dus vooral in het snacken en snaaien zitten. Kan ik door een lichte maaltijd of het niet eten van een toetje nog wat calorieën eten, dan kan ik ’s avonds op de bank iets lekkers nemen.

Deze week

Het weekend blijft lastig. Zaterdag is bij ons vaak patat dag. En ook al is dat niet heel gezond, toch eet ik lekker mee. Deze dag bleef ik niet onder de 1500 calorieën maar wel onder de 2000. Was ik toch tevreden mee. Zondag ging ik eerst werken. Door de kou op de fiets. Al is het maar een klein stukje, toch was ik trots op mezelf. Een beetje beweging!

Maandag en dinsdag waren makkelijke dagen. Ik werkte, was dinsdagmiddag vrij en thuis met de kinderen en we aten gewone kost. Ik bleef makkelijk onder de 1500 snowman-1210018_1920calorieën. Dinsdagmiddag en avond begin het te sneeuwen. Dus woensdagochtend brachten we de kinderen lopend met de slee naar school. Ik haalde ze ook lopend op en ook ’s middags liepen we nog een keer lekker buiten. We aten boerenkool met rookworst. Ik bleef makkelijk onder de 1500 calorieën en at nog een handjevol chips ’s avonds. Donderdag was een drukke dag op het werk. Ik had eigenlijk geen tijd voor pauze en at mijn brood en een cup a soup achter mijn pc en bleef wederom onder de 1500 calorieën. Vrijdag bracht ik de meiden weer lopend naar school. Ik zocht mijn activity tracker weer eens op en het leek me een goed plan om het aantal stappen per dag weer eens bij te gaan houden. Daarover volgende week dus meer.

 

De weegschaal 

weight-2036971_1920Dit was eigenlijk best weer een goede week. Al merk ik dat het afvallen maar langzaam gaat. Deze week weer ongeveer een halve kilo afgevallen. En ik weet natuurlijk ook dat 500 gram per week een mooi resultaat is en beter vol te houden is dan een crash dieet. We zitten nu op min 2 kilo. Maar ik wil er nog meer af!

 

Komende week

Zoals eerder gezegd, komt er een drukke periode aan op ons werk, waardoor we heel veel zullen (over)werken en er geen tijd is voor de sportschool. Vanaf komende week is  onze winkel 7 dagen per week open en hebben we door de week elke dag koopavond. Hopelijk kan ik het ongezonde eten en snacken deze periode weerstaan.

1 gedachte op “Goede voornemens: afvallen. Week 4

  1. Goed bezig! Ik probeer ook af te vallen, maar dit gaat ontzettend langzaam door alle medicatie die ik gebruik.

Geef een reactie