Goede voornemens: afvallen. Week 6

weight-loss-2036966_1920

Al weer zes weken voor bij in 2019. Zes weken waarin ik probeer de december kilo’s langzaam er af te krijgen. Werken aan een summer proof body! Want dat is nog steeds een van mijn goede voornemens. In deze blog een overzichtje van drukke werkweek. 

Stappenteller

Naast het letten op wat ik eet, hou ik nu ook het aantal stappen bij dat ik dagelijks zet. Mijn doel: minimaal 10.000 stappen per dag!

Deze week

candy-956555_1920Zaterdag was ik ’s ochtends thuis met de meiden. Ik heb even thuis gewerkt en was voor de rest druk met het huishouden. Schoonmaken, de was doen, op en neer in huis zet je toch best wel wat stappen.  Zaterdag was het wel weer onze patat dag. En ook al is dat niet heel gezond, toch eet ik lekker mee, maar dit keer slechts een snack in plaats van twee. Ik zette 10.000 stappen. Best een goede dag dus! Zondag ochtend was ik lekker thuis met de meiden en ’s middags ging weer een paar uurtjes werken. Ik haalde ook deze dag 10.000 stappen. Maar ’s avonds had ik een zwak moment. Lekker op de bank met Netflix en een zak M&M’s. Niet gezond, maar wel lekker!

Maandag werkte ik de hele dag, onder andere weer een tijdje op de webshop afdeling. En dan beweeg je echt meer dan wanneer je vooral achter je bureau zit. Ik haalde maandag ruim 12.000 stappen. Dinsdag werkte ik alleen ’s ochtends. ’s Middags kwam eerst even een vriendinnetje spelen en daarna deden we nog even wat boodschappen in het dorp. Ook dinsdag zette ik bijna 12.000 stappen. Ik merk dat ik minder actief bezig ben met calorieën tellen. Ik ben wel bewust van wat ik eet en probeer dus die 10.000 stappen dagelijks te zetten.

Woensdag werkte ik de hele dag. Ondanks dat ik de meiden niet lopend naar school bracht en ook met de auto van de BSO ophaalde, zette ik toch 11.000 stappen deze dag. Dat gaat goed! Donderdag was een drukke dag op het werk. Naast mijn werk achter de pc heb ik veel geholpen met inpakken op onze webafdeling. Een topdag wat betreft het aantal stappen, want ik zette een nieuw record: ruim 17.000 stappen!

De weegschaal 

weight-2036971_1920Dit was een week waarin ik veel stappen zette. En ook de weegschaal liet een positief resultaat zien. Deze week weer 500 gram afgevallen dus al bijna 3 kilo dit jaar. Hopelijk kunnen we dat nog even volhouden.

 

Komende week

Nog drie weken en dan is het carnaval. Dus nog drie weken veel werken. Tot nu toe werk ik mijn normale uren en werk ik daarnaast ’s avonds vanuit huis en waar mogelijk in het weekend. Dat zal ook komende week weer zo zijn. En juist doordat ik wel elke dag gewoon thuis met de meiden eet, kan ik wel zelf bepalen wat we eten en dat ik niet te veel calorieën eet. En als het aantal stappen dat ik zet, zo goed blijft gaan, moet het goed komen met afvallen!

 

10 gedachten over “Goede voornemens: afvallen. Week 6

  1. Netjes, goed bezig hoor! Ik vind de stappenteller ook altijd erg leuk om te gebruiken en het werkt motiverend.

  2. Heb in de zomer met een vriendin buiten gewandeld en toen we thuis waren hadden we net 8,5km. Toen ging ik in mijn eentje nog blokjes rond lopen, omdat ik persee de 10km wilde halen. Heb nu een stappenteller aangeschaft voor nog geen €10, ideaal. Zo motiverend omdat je telkens je doel wil halen.

Geef een reactie