Het Van Gogh-mysterie

Ik hou van lezen. Soms lees je een boek dat gewoon leuk of spannend is en soms is een boek nog leerzaam ook. Zoals dit boek: Het Van Gogh-mysterie. Want naast een spannend verhaal lees je in dit boek ook over kunstenaars en hun kunstwerken.

Het Van Gogh-mysterie

Het van Gogh-mysterie is het eerste deel in de spannende serie Kunstbende. Een mysterie vol QR-codes die leiden naar de kunstwerken die je in het boek tegenkomt. Dus niet alleen lees je een spannend verhaal, maar je leert ook nog eens een heleboel over kunstenaars en hun kunstwerken. Niet alleen over Vincent van Gogh maar ook over andere kunstenaars. Leuk en leerzaam voor jongens en meiden van 10 jaar en ouder.  

Het Van Gogh-mysterie

Het verhaal begint over een jongen die in zijn eentje in een museum zit. Hij heeft geheugenverlies en kan zich niets herinneren – niet wie hij is, waar hij vandaan komt, of waarom hij uitzonderlijk veel van kunst weet. Maar dan blijkt dat er mensen achter hem aanzitten. Heel gevaarlijke mensen zelfs. En dus moet de jongen op zoek naar zijn verleden, terwijl hij een stokje probeert te steken voor een van de grootste kunstfraudes ooit.

Het is een super spannend boek om te lezen en je leert ook nog eens een heleboel over kunst. Door het gebruik van de QR-codes wordt het boek interactief en is het helemaal van deze tijd.

Het boek heeft ruim 300 pagina’s en leest lekker weg onder andere door het gebruik van korte hoofdstukken. Een geweldig spannend boek voor kinderen die houden van mysteries. Denk aan de boeken van Dan Brown, maar dan voor kinderen. Ik vind het geweldig!

Waar te koop

Ook benieuwd naar dit spannende boek? Dit boek van uitgeverij de Fontein kost € 16,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via bookspot. ISBN: 9789026159183


Geef een reactie