High tea op school

20180424_130541.jpgAls afsluiting van het thema Lekker had Anne vandaag een high tea op school. Gevraagd werd om je kind iets lekkers mee te geven voor de high tea. Je hoefde niet voor de hele klas wat te maken maar voor 5 personen. Dan was er ruim voldoende voor iedereen.

Ik vind het altijd weer leuk om zoiets te maken. Samen met Anne heb ik op Pinterest gezocht naar iets leuks maar vooral ook makkelijk. Ik wilde het of de dag er voor kunnen maken of ’s ochtends voor school. En het leukste zou zijn ’s ochtends vroeg want dan kon ze mooi helpen.

We kwamen uit op een lekker toetje met vla, yoghurt en fruit. De dag voor de high tea had ik al vast twee toetjes gemaakt zodat de meiden konden proeven. Ze hebben gesmuld, dus het toetje was goedgekeurd!

Hoe maak je het

Bij de test had ik plastic bekertjes van het Kruidvat die ik nog had van kerst. Uiteindelijk heeft Anne de toetjes gemaakt in glazen jampotjes van Xenos. Dat was wel zo handig met deksel zodat het geen geknoei werd met meenemen.

We begonnen met een laagje vanille vla. Daar bovenop een laagje aardbeien in plakjes gesneden. Vervolgens een laagje yoghurt. En daar bovenop een laagje blauwe bessen. Dan nog een laagje vanille vla en als topping lekkere chocolade vlokken. Het ziet er lekker uit en nog redelijk gezond ook.

Wij vonden het er heel lekker uit zien. En de dames hebben gesmuld gisteren van de test toetjes dus dat zal vandaag bij de high tea op school ook wel goed komen.

10 gedachten over “High tea op school

  1. Wat een leuk idee van school en wat een goed idee dit toetje, het ziet er hartstikke leuk uit en zal zeker ook lekker zijn!

  2. Pingback: Traktatie voor het kerstdiner op school | Blogsbyingrid

Geef een reactie