Hoe maak je een communiefeest memorabel?

Vind je ook zo fantastisch om een kaartje te krijgen? Het heeft iets, het is charmant, persoonlijk en bevat vaak een warme boodschap. Daarom dat een leuk kaartje voor een viering nooit een slechte optie is. En er bestaan ook kaartjes voor alles: felicitaties, bedankingen, verjaardagen, geboortes, housewarmings, noem maar op.

Een ander populair feest is de communie. Als baby werd je kind gedoopt en ondertussen is het tijd voor het volgende ritueel. Wat doe je als eerste? Een datum vastleggen en daarna een geweldig kaartje sturen naar je hele familie. 

Communiekaarten met prachtige foto’s

Je organiseert de eerste communie van je kind. Je zoekt met haar de mooiste kleren uit en gaat naar de fotograaf. Na een shoot van een halfuurtje zijn er een vijftal prachtige foto’s. Nu je deze prachtbeelden hebt, wil je deze zo gauw mogelijk naar de rest van de familie en vrienden versturen. Je zoekt enkele opties en bestelt communiekaartjes online. Je familie ontvangt de kaartjes en bevestigt meteen hun aanwezigheid. Het kaartje wordt nog jaren of zelfs voor altijd bijgehouden als herinnering aan de communie en voor de prachtige foto’s. Een communiekaart is dus de perfecte start.

Bij het afsluiten van het feest kan je de kinderen een goodiebag met snoep meegeven en een bedankkaartje voor de aanwezigheid.  

Geen communie? Dan maar een lentefeest

Wanneer je kind geen communie viert, kan je nog wel een lentefeest geven. Dit feest wordt gevierd wanneer je zoon of dochter de overgang maakt van de kleuterklas naar de lagere school of van de lagere school naar het middelbaar. Bovendien is een lentefeest voor kinderen die niet gelovig zijn en dus geen communie vieren maar wel (uiteraard) nog gevierd willen worden. Een lentefeest is eigenlijk bijna hetzelfde als een communiefeest. En net zoals bij een communiefeest kan je dus ook kaartjes maken voor een lentefeest zodat je familie op de hoogte is.

Wat kan je onder andere doen op een lentefeest? Zo kan je een springkasteel huren of een clown huren. Kinderen zijn ook dol op spelletjes spelen. Organiseer een Kubb-wedstrijd in je tuin, ideaal om teams te vormen met ouders en kinderen. Is je tuin te klein? Dan kan je een grote zaal huren of naar het park gaan. Nog een ander idee is een casino-avond houden, dan laat je kinderen gezelschapsspelletjes tegen elkaar spelen. De winnaars krijgen munten waarmee ze chips of cola kunnen ‘kopen’. Zo amuseren de kinderen zich te pletter en kan jij lekker bijkletsen met de ouders.

Geef een reactie