Kwarttaart Kerstman voor het kerstdiner op school

Het is weer zover: het kerstdiner op school. Op de meeste (basis)scholen een bekend fenomeen. En dat betekent dat er weer gezocht moet worden naar lekkere en leuke gerechtjes. En wat mij betreft vooral makkelijke gerechtjes! Met Emma maakte ik deze keer een kwarktaart kerstman met fruit en marshmallows.

Blogsbyingrid Kerstman Kwarktaart

Kwarttaart Kerstman voor het kerstdiner op school

Emma is dol op bakken en kwarktaart is natuurlijk lekker makkelijk. Op Pinterest zag ik dit leuke idee en dus gingen we dit namaken. De basis is natuurlijk simpel. We maakten de de avond van te voren een aardbeienkwarktaart. Omdat Emma een meisje in de klas heeft met een glutenallergie, hebben we voor haar apart een bakje met alleen kwark gedaan, zonder de bodem. Zo krijgt zij haar eigen kerstmannetje.

Blogsbyingrid Kerstman Kwarktaart

De dag van het kerstdiner hoefden we alleen nog maar de taart te versieren. Ik had marshmallows in twee formaten, aardbeien en blauwe bessen en rode besjes. Ook hadden we nog een paar suikeroogjes. Voor de kleine glutenvrije kerstman gebruikte Emma de suikeroogjes, mini marshmallows en rode bessen.

Voor de kerstman kwarktaart gebruikte Emma blauwe bessen als ogen. De kerstmuts werd gemaakt van aardbeien, rode bessen en marshmallows. En de mond, neus en de baard werden gemaakt van (mini) marshmallows en rode besjes. Het ziet er super leuk en lekker uit en is eenvoudig te maken. Wat ons betreft een aanrader voor het kerstdiner op school.

Meer traktatie ideeën vind je onder de categorie kerstdiner op school

Volg BlogsbyIngrid ook op social media: Facebook, Instagram en Pinterest

Geef een reactie