Kerstboom sushi voor het kerstdiner op school

Het is weer zover: het kerstdiner op school. En dat betekent dat er weer gezocht moet worden naar originele, lekkere en leuke gerechtjes. Een vriendin van mij maakte deze geweldige kerstboom sushi. Zo leuk! Dat gaan wij ook een keer proberen!

Kerstboom Sushi by Aafke

Kerstboom sushi voor het kerstdiner op school

De zoon van mijn vriendin wilde graag sushi met komkommer maken en daar dan een kerstboom van maken. Dat lijkt me echt een uitdaging. Ik heb nog nooit zelf sushi gemaakt. Maar zij ging de uitdaging aan! Het makkelijkste is om de sushi rijst ’s ochtends tot maximaal een dag van te voren te maken. De sushi rijst moet namelijk volledig afkoelen voordat je deze kunt verwerken. Als de rijst is afgekoeld kun je de sushi maken. Je kunt de sushi het beste bewaren door deze in plastic folie te wikkelen en in een luchtdichte bewaardoos in de koelkast te bewaren. Dan moet je de sushi binnen 24 uur opeten, behalve sushi zonder rauwe vis, die kun je tot maximaal 36 uur bewaren.

Vlak voor vertrek kun je de sushi snijden en stapelen als kerstboom. Een beetje mooi garneren en klaar is het gerecht voor het kerstdiner op school (of thuis).

Wat mij betreft een aanrader voor het kerstdiner op school. En eentje die ik zelf ook een keer ga proberen te maken!

Met dank aan Aafke en Sophie voor de instructies en de foto

Meer traktatie ideeën vind je onder de categorie kerstdiner op school

Volg BlogsbyIngrid ook op social media: Facebook, Instagram en Pinterest

Geef een reactie