Lezen: Ik ben een zeemeermin (maar dat is geheim)

ik-ben-een-zeemeermin-_maar-dat-is-geheim_

Een leuk leesboek vinden voor de meiden is soms best lastig. Het boek moet niet te moeilijk zijn, vaak vinden ze hele kleine letters nog niet zo fijn lezen en ze houden ook van wat tekeningen tussen de teksten. En ook niet onbelangrijk het onderwerp moet een beetje aanspreken. Dat is bij dit boek van uitgeverij Leopold zeker het geval. Alleen de titel sprak Anne al aan: Ik ben een zeemeermin (maar dat is geheim).

 

 

Het verhaal

IMG_20181030_130916_8Het verhaal gaat over Mare. Mare is een meisje van zeven jaar en is een zeemeermin. ’s Nachts gaat ze stiekem in bad en veranderen haar benen in een zeemeerminstaart. En ze krijgt ook post: post van Onder Water. Maar dit is allemaal geheim en niemand mag het weten, ook haar moeder niet. Maar hoe kan ze dit geheim houden? En hoe moet dit wanneer ze met de klas gaan zwemmen?

 

 

Het boek

IMG_20181030_163341_0Ik ben een zeemeermin is een compact boek van ruim 100 pagina’s. De letters zijn niet te klein en de hoofdstukken niet te lang. En er staan veel leuke tekeningen in. Ook de flessenpost die Mare ontvangt van Onder Water staan erin, deels getekend. Het is een heerlijk fantasieverhaal. Niet te kinderachtig en best spannend om het geheim te bewaren. Het boek is geschikt voor meisjes vanaf 8 jaar, een ideaal boek voor Anne.

 

 

Ook enthousiast? Dit boek van Leopold kost € 12.99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 978-90-258-7621-0.

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

9 gedachten over “Lezen: Ik ben een zeemeermin (maar dat is geheim)

Geef een reactie