Matcha thee van Bare Tea (met korting!)

matcha-2356774_1920Als theeliefhebber schreef ik laatst al over puur genieten van thee en lekkere honing. En nu kwam ik toevallig in contact met Bare Tea, een nieuw merk 100% biologische thee. Bare Tea koopt zijn thee direct in bij lokale boeren. De eerste samenwerking is met boer Yoshiaki Hattori uit Japan die als specialiteit Matcha heeft. En ik testte twee soorten Matcha.

Matcha

SAMSUNG CSCBij Bare Tea kun je twee soorten Matcha kopen. Café Matcha wordt gemaakt van bladeren van de eerste en tweede oogst. Dit combineert de fijne smaken van de eerste oogst met de meer robuustere smaken van de tweede oogst. Deze Matcha thee heeft een lichte smaak naar umami, bitterzoet met een geurige, zoete nasmaak.

De Matcha Midori is gemaakt van maar liefst zeven verschillende bladsoorten. Het blad ‘Kanayamidori’ is in overmaat aanwezig, vandaar de naam ‘Midori’. Deze Matcha thee heeft een romige textuur met een bitterzoete ondertoon. Het aroma is warm en hartig.

Bereiden

IMG_20181023_135752_5Matcha thee bereiden is makkelijk. Wel is het zeker handig dat je ook een Matcha borstel hebt. Deze borstel van bamboe gebruik je bij het opschuimen van de thee. Maar hoe maak je nou Matcha thee?

Eerst schep je 1 tot 2 bamboe lepels Matcha (naar smaak) in een kom. Vervolgens kun je de Matcha met de Matcha borstel zachtjes een beetje fijn stampen zodat de Matcha beter oplost en schuimt. Voeg een half kopje water (70-75 ml) toe. Geen kokend water omdat dit de structuur en daarmee de smaak van de Matcha aantast. Water van 75-80 C is optimaal (gewoon eerst laten koken en dan even laten afkoelen).

IMG_20181023_140100_8Klop de Matcha totdat je een fijne lichtgroene schuimlaag op de Matcha hebt. Dat is wel even oefenen. Hoeveel Matcha heb je nodig, want wat vind je lekker en de juiste temperatuur van het water.

En dan genieten maar! Je kunt de Matcha direct uit de kom drinken of even overgieten in een kopje of glas.food-3222083_1920

 

Korting

Ook enthousiast geworden? Je kunt nu Matcha thee bestellen bij Bare Tea met korting. Vul de kortingscode blogs-by-ingrid in en krijg maar liefst 25% korting. Laat je me weten hoe de thee smaakte?

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

 

 

 

 

9 gedachten over “Matcha thee van Bare Tea (met korting!)

  1. Ik heb het ooit eens bij een event gedronken. Los van het feit dat ik dol ben op thee, is dit een smaak die ik niet teveel en te vaak moet drinken volgens mij. Het is best specifiek. Natuurlijk heb ik ook de verhalen gehoord dat het heel gezond is. Ik drink momenteel losse zwarte thee, gecombineerd met rozenblaadjes (ook gedroogd). Erg fijn.

Geef een reactie