Vlechten: stap voor stap

9200000095274080

Met twee meiden in huis wordt er regelmatig gevraagd voor leuke kapsels zoals twee staartjes, knotjes of vlechten. Nu ben ik niet superhandig en ben ik geen ervaren vlechter. Een gewone vlecht of invlechten lukt nog wel. Maar dan? Hoe handig is dan dit nieuwe boek van Ploegsma Kinder- & Jeugdboeken waarin vlechten stap voor stap wordt uitgelegd. Van vissengraat tot celebrity side-cut.

Leren vlechten

Het boek begint met tips voor het vlechten en wat je nodig hebt bij het vlechten. Daarna wordt een aantal klassieke vlechten uitgelegd. Er staat een moeilijkheidsgraad bij, de benodigdheden en hoeveel tijd het kost. Er staan duidelijke stap voor stap instructies bij, met per stap een foto. Er staat zelfs een QR-code bij zodat je de bijbehorende video kunt bekijken. De Franse vlecht is het ‘ gewone’ invlechten. Dat kan ik al! Laats bij Emma twee Franse vlechten gemaakt.

Hollandse vlecht

IMG_20181026_135914_8

 

Daarnaast ook de Hollandse vlecht waarbij de vlecht op het hoofd lijkt te liggen. Deze techniek kende ik nog niet. Het is eigenlijk onderhands invlechten. Dat heb ik bij Emma uitgeprobeerd. Met het resultaat voor de eerste keer was ik best tevreden.

Vissengraat vlecht

IMG_20181026_143904_0

Ook de vissengraat wordt uitgelegd. Deze heb ik bij Anne geprobeerd. Eigenlijk niet heel moeilijk. Maar omdat Anne weinig en heel fijn haar heeft, lijkt het bij haar al gauw op een gewone vlecht. Hiervoor heb je echt langer en dik haar nodig. Maar dat geeft niet. We blijven gewoon oefenen en testen welke vlechten wel mooi lukken, ook bij fijn haar.

Nog meer mooie vlechten

Na de klassieke vlechten worden de gevlochten looks en de feestlooks uitgelegd. Dat vergt waarschijnlijk nog wel wat oefening voor ons. Maar wat een handig en duidelijk boek met mooie foto’s.

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Dit boek van Ploegsma kost € 12.99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld op de website van Ploegsma of bij Bol.com. ISBN: 978-90-216-7892-4.

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

15 gedachten over “Vlechten: stap voor stap

  1. Leuk! En je maakt de mooiste vlechten. Hier geen jonge dames, maar laatst wilde ik een vlecht maken met klei en moest echt helemaal nadenken hoe ik dat ook weer deed.

  2. Gaaf! Ik ben – ondanks een mini cursus tijdens een event van Zenner – toch nog niet veel verder gekomen. Het is ook een kwestie van durven is mijn ervaring. Plus ik ben dan toch te perfectionistisch en haal het er halverwege weer uit, wat dochtertje ook niet heel prettig vindt.

  3. Ah leuk! Mijn dochter is nu nog een baby, maar zodra zij langer haar heeft moet ik ook gaan oefenen met allemaal leuke kapsels. Deze vlechten zijn erg mooi.
    Liefs

Geef een reactie