Ik leer Engels en Spaans

Sinds dit jaar hebben onze meiden ook Engels op school. Super leuk om te zien. Ze leren Engelse woorden en zinnetjes en vinden het echt leuk. Toen ik bij uitgeverij Deltas de mindmaps van ik leer Engels zag, wist ik zeker dat de meiden dit leuk zouden vinden. En niks is minder waar, want Anne is er al erg druk mee geweest.

Ik leer Engels

De mindmaps van ik leer Engels zitten in een vrolijke, kleurrijke doos. In de doos vind je maar liefst 90 mindmaps en een begeleidend boekje waarmee je de basis van het Engels in handen hebt. Denk aan grammaticaregels, de belangrijkste vervoegingen, je uit kunnen drukken in het dagelijks leven en woordenschat. En dat alles is in een vorm gegoten die leuk en toegankelijk is voor het hele gezin.

Een mindmap is een ruimtelijke presentatie van informatie. Je begint in het midden bij het hart. Vervolgens ga je verder met de hoofdtakken en tot slot met de details bij de zijtakken. Door het visueel maken van de te oefenen stof begrijp je de informatie beter en kun je deze beter onthouden.

Anne vond het erg leuk om met de mindmaps aan de slag te gaan. Van sommige mindmaps kende ze al een aantal woorden, andere waren echt nieuw voor haar. Anne vond vooral de mindmaps van woordenschat erg interessant. Tellen in het Engels kan ze al een beetje, net als de kleuren, maar leuk was bijvoorbeeld de kerst mindmap. Die past goed bij deze tijd van het jaar.

Leuk om te weten, is dat deze mindmaps niet alleen in het Engels verkrijgbaar zijn, maar ook in het Spaans. Het concept is hetzelfde. Wie weet gaan we deze versie in de toekomst ook nog aanschaffen. Want Spaans is toch ook een mooie taal die veel gesproken wordt. En dat vind ik zelf ook nog wel een leuke taal om te leren!

Waar te koop?

Deze doos met leuke mindmaps van uitgeverij de Deltas kost € 39,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijoorbeeld bij bol.com. ISBN: 9789044760088 (ik leer Engels).

Geef een reactie