IQ-Tests

9200000109747904Vaak lees je in mijn blogs reviews van kinder (puzzel) boeken. Maar deze keer niet iets voor kinderen, maar voor volwassenen. Zelf hou ik best van puzzelen. Zeker in de vakantie of bij mooi weer lekker in de tuin. De leukste puzzels vind ik toch wel breinbrekers of Sudoku. Toevallig kwam ik dit boek met IQ-tests van Deltas tegen met 200 hersenkrakers, rekenpuzzels en raadsels. Iets voor mij?

Mensa

Ooit gehoord van Mensa? Mensa is een internationale organisatie voor mensen met een hoog IQ. Om lid te worden van de organisatie moet je door middel van een IQ-test aantonen dat je qua algemene intelligentie behoort tot de hoogste twee procent van de bevolking. Wereldwijd telt Mensa meer dan 100.000 leden in meer dan 40 landen.

En wil jij weten of je bij die twee procent hoort of vind je het gewoon leuk om moeilijke puzzels te maken, dan is dit boek echt iets voor jou! Zelf behoor ik tot de laatste categorie. Ik vind het gewoon leuk om breinbrekers te maken.

IQ-tests

In dit boek vind je tien testen met elk 20 puzzels. De puzzels zijn uitdagende raadsels, wiskundepuzzels en breinbrekers waarmee je je brein eens flink op de proef kunt stellen, maar dus ook kunt inschatten of je al dan niet slim genoeg bent voor Mensa.
Sommige puzzels zijn best makkelijk, voor andere puzzels moet je eens goed gaan zitten. Je moet je wel kunnen concentreren en de tijd voor deze puzzels nemen. En het is niet handig als je afgeleid wordt door bijvoorbeeld je kinderen. Dit boek ga ik deze zomer zeker eens erbij pakken en mijn hersens te laten kraken bij het oplossen van deze puzzels.

voorbeeld iq test

 

Dit boek van Deltas kost € 16,95. Het is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789044752670

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

9 gedachten over “IQ-Tests

  1. Ik ben zelf ook gek op puzzels, maar meer op de kruiswoordpuzzels of legpuzzels. Dit soort puzzels zijn handig om jezelf te trainen in het ontwikkelen van een bepaald (ruimtelijk) inzicht.

  2. Dit lijkt me een hele leuke uitdaging, snap wel dat je hier echt even voor moet gaan zitten en niet afgeleid moet worden door de kinderen.

  3. Ik hield mij vroeger echt bezig met die dingen… (Ik zou volgens mijn IQ overigens bij die 2% moeten horen al zit ik zelf niet bij Mensa, wil ik ook niet),
    ik ben er wel mee gestopt, want het is ook heel veel oefening, die zaken. Hoe meer je er maakt, hoe gemakkelijker ze worden.
    Maar het is een leuk tijdverdrijf bij verveling, alleen verveel ik me nog raar of zelden, denk ik, omdat ik andere, meer persoonlijke, uitdagingen in mijn leven gevonden heb.

  4. Dat van die organisatie voor mensen met een (extreem) hoog IQ wist ik helemaal niet, wat leuk dat zoiets bestaat. Hebben ze ‘slim’ bekeken, haha! Puzzelen vind ik ook altijd leuk om te doen, maar doe het toch het meest in vakanties. Dan gun je jezelf er echt tijd voor.

Geef een reactie