Juf ziek: Kinderen vrij

Afgelopen week kregen wij een mail van school. Er waren veel leerkrachten ziek, ook invallers en er was niemand meer om voor de klas van onze dochter te staan. Dat zou betekenen dat de kinderen vrij waren. En dat je zelf voor opvang moet regelen. Help!

Ja dat was wel even schrikken. De hele school had de mail gehad en voor twee klassen was op dat moment nog geen vervanging geregeld voor de komende twee dagen. En dat betekende dat die kinderen twee dagen vrij zouden zijn. En laat onze oudste dochter nou net in een van die klassen zitten!

De juf is al een tijdje ziek en dus heeft haar klas al een tijdje een invaljuf. Maar die was ook ziek. En naast haar waren meer leerkrachten geveld door (met name) de griep. En met de nieuwe regels voor invalkrachten, was er niemand meer waar een beroep op kon worden gedaan. Er waren nog maar twee invallers en die stonden al voor een andere klas of waren ook ziek. Ja, wat moet je dan?

De school was al creatief geweest door groepen te splitsen en te verdelen over andere groepen. Maar dan ontstaan grote groepen met maar een leerkracht en dat is prima als incidentele oplossing maar kun je natuurlijk niet blijven doen. En nu zat dus ook de school met de handen in het haar en kregen wij deze mail.

Dat zorgde uiteraard voor de nodige onrust. We zouden uiterlijk 14 uur ’s middags te horen krijgen of er nog iets geregeld kon worden of dat je kind dus vrij was de volgende dag. De meeste ouders werken en moesten dus iets gaan regelen. Zelf moest ik ook werken. Maar ik had geen afspraken staan en aangezien onze drukke tijd net voorbij is, zou ik dan gewoon een dagje thuis blijven. Maar anderen hadden het niet zo makkelijk en moesten via opa en oma, oppas of andere kennissen iets regelen. BSO was natuurlijk geen optie want die opvang is er niet onder schooltijd.

Gelukkig kwam daar het verlossende mailtje. Voor beide groepen was voor beide dagen een leerkracht beschikbaar. Alle ouders blij en opgelucht natuurlijk. We hopen maar dat het griep seizoen gauw voorbij is en deze situatie zich niet meer voordoet. Dat de kinderen gewoon naar school kunnen en het liefst met de eigen juf voor de klas.

18 gedachten over “Juf ziek: Kinderen vrij

  1. Een hele vervelende situatie voor alle betrokkenen. Soms is de rek van verdelen er even uit en worden toch klassen naar huis gestuurd. We hebben het vorig jaar eenmaal meegemaakt en de twee zusjes konden gewoon naar school, heel raar

  2. Ja die griep is heftig dit jaar. Scholen kunnen alle zieke leerkrachten moeilijk opvangen. De klas van mijn kleinste (basisschool) is meerdere dagen opgedeeld geweest en mijn oudste heeft heel veel uitval gehad (middelbare).

  3. Super vervelend! Sowieso die griep, is een hardnekkige. Maar ook het probleem op school is vervelend. En dat is ook precies de reden waarom er gestaakt wordt… er is gewoon veel te weinig geld in het onderwijs waardoor dit bijvoorbeeld niet opgevangen kan worden… hopelijk komt er snel meer geld!

    En dat het maar snel lente mag worden!

  4. Onze oudste gaat over een paar maanden ook naar de basisschool en dit lijkt me idd lastig. Gelukkig werkt mijn vrouw vanuit huis en zal het wat makkelijker zijn, maar denk dat dit voor heel veel ouders heel lastig is.

  5. Ik hoor idd echt heel veel dat kinderen verplicht thuis moeten blijven ivm zieke van leraren of leraressen. Zelf heb ik het ook een beetje te pakken. Mensen vallen met bosje in de griep. Hopelijk is het snel weer opgelost.

  6. Wat goed dat er uiteindelijk toch een oplossing kwam, maar kan me inbeelden dat zo een nieuws enorm lastig is als zijnde ouders. Je moet je ofwel afwezig melden op het werk, ofwel moet je al je plannen annuleren.

Geef een reactie