Kliniek Zuid- Tegen elke prijs

Ik ben altijd dol geweest op lezen. Allerlei genres kunnen mij boeien. Toen ik gevraagd werd om dit boek te lezen, was ik direct enthousiast. Een boek voor de fans van Saskia Noort, Medisch Centrum West en Divorce. Dat klonk als een soap in boekvorm. In deze roman maak je kennis met de wereld van Kliniek Zuid waar schoonheid te koop is maar niets is wat het lijkt.

En ondanks dat ik weinig tijd had, begon ik aan dit boek. En ik bleef lezen. ’s Avonds op de bank of lekker in een warm bad. Het is een heerlijk boek om mee te ontspannen.

Kliniek Zuid- Tegen elke prijs

In een van de duurste straten van Amsterdam runt dr. Caro Benedict de zeer succesvolle cosmetische Kliniek Zuid. Ze is getrouwd met Robbert die de bedrijfsvoering doet en samen hebben ze twee tieners, Teun en Sofie. Samen met haar man Robbert en collega arts Marc is ze Kliniek Zuid gestart. Eerst leer je de hoofdpersonen van het boek beter kennen. Ook leer je alle medewerkers van Kliniek Zuid kennen.

Het gaat goed met de kliniek. Naast vele cosmetische ingrepen als botox en fillers doen ze ook mooi en dankbaar werk voor mensen die bijvoorbeeld verminkt zijn door een ongeluk. Het wordt steeds drukker en de wachtlijsten worden steeds langer. Daarmee komt Caro’s overvolle leven onder grote druk te staan. En ondertussen speelt er van alles. Het lijkt wel een soapserie vol met intriges.

Wanneer een aantal van haar cliënten zich meldt met onverklaarbare klachten na een borstvergroting rijst de vraag intern wie verantwoordelijk is. Wanneer de spanning oploopt en Kliniek Zuid zelfs een rechtszaak boven het hoofd hangt, biedt haar even aantrekkelijke als onmogelijke ex en inmiddels collega Felix zijn hulp aan, maar kan ze hem vertrouwen? Ondertussen ontwikkelt dochter Sofie een eetstoornis onder haar ogen en Robbert, haar steun en toeverlaat, is onbereikbaar. Terwijl de wereld om haar heen lijkt in te storten wordt Caro gedwongen te bepalen wat nu echt belangrijk voor haar is.

Een heerlijk boek om in één ruk uit te lezen

Ik vond het een heerlijk boek om te lezen. Je blijft ook lezen, want er gebeurt heel veel. Het lijkt echt wel op Medisch Centrum West of een andere soapserie of ziekenhuis serie. Er zijn verschillende personages en iedereen heeft zijn eigen problemen. Zaken als relatieproblemen, overspel, seks en maatschappelijke thema’s zoals de invloed van social media, de maakbaarheid van de mens, vergankelijke schoonheid en hoe daar ethisch mee om te gaan, komen aan bod. Maar wel op een luchtige manier. Het boek is echte pageturner. Je blijft lezen. Ik had het boek in no-time uit. En zoals het bij een soapserie hoort, is het einde een echte cliffhanger. Ik kan dus niet wachten op deel 2.

Waar koop je Kliniek Zuid- Tegen elke prijs

Deze heerlijke roman kost € 16,99 (E-book € 9,99) en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via Boekenwereld (ISBN: 9789032520236).

#kliniekzuid #nickdekoning #boekstagram #pageturner #leestip #boekentip #booktoknl #mustread #lezenisleuk #boekcommunity

Geef een reactie